VERKOCHT

Artikel 921 van 1119

Vintage jaren 70 appelgroene koelbox van Curver met deksel en zwart handvat

Artikelnummer: PD-3794-21

Vintage jaren 70 appelgroene koelbox van Curver met deksel en zwart handvat

  • Vervaardiger: Curver
  • Vervaardigingsdatum: jaren 70

Beschrijving
Schitterende jaren 70 dubbelwandige geïsoleerde koelbox van het Nederlandse merk Curver. Uitgevoerd in een typische jaren 70 kleur, appelgroen. Gecombineerd met een zwart neerklapbaar hengsel of handvat. Witte binnenkant en rand. 

Helemaal handig en lekker draagbaar. Voor het vers en koel houden van voedsel en dranken voor bijvoorbeeld bij een picknick, naar het park of een ander uitje buitenshuis.

Merknaam aanwezig op het deksel.

Mooi exemplaar voor in de retro-vintage keuken of voor op de camping. Zowel geschikt voor koude als voor warme dranken en etenswaren.

  • Koud: De mee te nemen etenswaren of dranken vooraf koelen. De reeds in uw bezit zijnde of nog aan te schaffen koelelementen ± 12 uur voor gebruik in het vriesvak van uw koelkast leggen. Vlak voor het vertrek, de gekoelde artikelen in uw koelbox plaatsen en tussen of op de artikelen de koel-elementen. Teneinde het koeleffect van uw koelbox zolang mogelijk te handhaven, verdient het aanbeveling de koelbox zo weinig en kort mogelijk te openen.
     
  • Warm: Uw koelbox kan ook gebruikt worden om warme etenswaren en dranken mee te nemen. Hiertoe dient u de artikelen warm in de koelbox te plaatsen. De koelelementen worden hier uiteraard niet bij gebruikt :-) Het openen van de koelbox moet u ook in dit geval tot een minimum beperken.

Conditie
Deze koelbox van Curver verkeert in een goede vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 41 cm. 
  • Lengte: 39 cm. 
  • Breedte: 25 cm. 

Curver Benelux BV, bekend van de merknaam Curver, is een van oorsprong Nederlandse producent van huishoudelijke artikelen van kunststof. 

De zwagers Pierre Curtius en Ad Verschuren starten in mei 1949 in Tilburg met het produceren van buisglas voor de farmaceutische en cosmetische industrie. Het bedrijf kreeg de naam Curver, een samentrekking van de achternamen van initiatiefnemers. Drie jaar later verhuisde het bedrijf naar het nabijgelegen Rijen.

Vanaf 1954 maakte Curver de afsluitdopjes van hun buisglas uit plastic. Veel bedrijven stonden toen nog sceptisch tegenover het gebruik van kunststof. Men wees op de degelijkheid van traditionele materialen als hout, metaal en glas. Omdat Curver als een van de eerste ondernemingen oog heeft voor de mogelijkheden van kunststof ontwikkelt het bedrijf zich tot trendsetter op dit gebied.

De productie van kunststof producten breidde zich snel uit. Het bedrijf bracht sterke, duurzame kopieën in opvallende kleuren op de markt van traditionele huishoudelijke artikelen als opbergboxen, flessendragers, wasmanden, naaidozen en afvalbakken.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Vintage groene koelbox van Curver

Onderwerp / Thema
Koelhouden - dranken - etenswaren - warmhouden

Categorie
Plastic Design

Kleur
Appelgroen - zwart - wit

Auteur(s)
Pierre Curtius en Ad Verschuren

Uitgever
Curver Benelux

Vervaardiger
Curver

Merk
CURVER

Materiaal
Plastic - Kunststof

Bijzonderheden
Dubbelwandig - zeldzame groene uitvoering

Tijdperk
Jaren 70

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
41,00 cm

Lengte
39,00 cm

Breedte
26,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel