VERKOCHT

Artikel 929 van 1119

Vintage Philips Infraphil KL7500 infrarood warmtelamp

Artikelnummer: VL-3772-21

Vintage Philips Infraphil KL7500 infrarood warmtelamp

  • Vervaardiger: Philips
  • Vervaardigingsdatum: 1960 - 1965

Beschrijving
Deze Infraphil KL7500 vormt het basismodel uit de jaren '60 en '70 van de vorige eeuw. Uitgevoerd in gegoten aluminium weegt de complete lamp ruim anderhalve kilo. Voor het eerst wordt in plaats van een geblazen lamp een persglaslamp met geïntegreerde Fresnellens toegepast. De lamp wordt gefixeerd met een klemrand die in een groef van het front valt. De handelsnaam Philips staat in het handvat terwijl een folie met daarop het Philips logo op het lamphuis is geplakt. Er staat geen typenummer op het armatuur.

Deze Infraphil KL7500 infrarood warmtelamp komt kompleet met de originele doos en heeft bovendien nog de originele gebruiksaanwijzing in vijf talen, waaronder Nederlands. 

Conditie
Deze Philips Infraphil infraroodlamp verkeert in een goede staat. De doos vertoont sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen doos

  • Hoogte: 24 cm.
  • Lengte: 20 cm.
  • Breedte: 17 cm.

Een Vintage ontwerp van Philips. 
Deze Philips INFRAPHIL KL7500 warmtelamp is gemaakt in de jaren 1960 tot 1969 in Nederland. Dit model is ontworpen door de Franse architect en ontwerper Charlotte Perriand. Haar werk was gericht op het creëren van functionele woonruimtes in de overtuiging dat een beter ontwerp hielp bij het creëren van een betere samenleving.

Deze vintage lamp is in goede staat. Een basisontwerp uit de jaren zestig. Gemaakt van gegoten aluminium en met een gewicht van meer dan 1,5 kg. Voor het eerst werd persglas met een geïntegreerde Fresnel-lens gebruikt. De lamp is bevestigd met een klemring die past in een groef in de voorkant van de arm. Het handelsmerk Philips is geïntegreerd in de greep en de sticker met het Philips logo bevindt zich aan de bovenzijde van het armatuur. 

Koninklijke Philips Electronics registreerde de merknaam Infraphil in september 1945. INFRAPHIL is een samenvoeging van INFRAred en PHILips Vanaf 1946 bracht Philips verschillende tientallen infraroodlampen op de markt verspreid over de gehele wereld. 

Philips, beginjaren 
In 1891 richtte Gerard Philips samen met zijn vader Frederik Philips de firma Philips & Co op. Het bedrijf werd niet in hun woonplaats Zaltbommel, maar in Eindhoven gevestigd. In deze plaats was een leegstaand bedrijfspand beschikbaar. De eerste producten waren gloeilampen, waarvan het Eerste Gloeilampenfabriekje nog getuigt. Dit is nu een museum.

Oorspronkelijk was Philips een eenvoudige assemblagefabriek voor kooldraadlampen. Gerard Philips was vooral in onderzoek geïnteresseerd en legde de basis voor het Philips' Natuurkundig Laboratorium (NatLab) waarvan de opvolger, de High Tech Campus, zich nog steeds in Eindhoven bevindt.

Met de komst van Gerards broer Anton Philips, in 1895, werd de leiding van het bedrijf aangevuld met een zakenman die in staat was om de onderneming te doen groeien. In 1899 werd Anton medefirmant van het bedrijf. In 1907 werd de NV Philips' Metaalgloeilampenfabriek te Eindhoven opgericht, gevolgd in 1912 door de oprichting van de NV Philips' Gloeilampenfabrieken, waarvan Gerard en Anton Philips de eerste directeuren waren.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Infrarood warmtelamp

Onderwerp / Thema
Spierpijn - warmte - lamp - infrarood - sport - Philips - Infraphil KL7500

Categorie
Verlichting - lampen

Kleur
Beige-wit - donkerrood - metaal

Uitgever
N.V. Philips

Vervaardiger
Philips

Merk
Philips Infraphil KL7500

Materiaal
Metaal - bakeliet - glas

Bijzonderheden
Compleet met doos en gebruiksaanwijzing

Tijdperk
Jaren1960 - 1965

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
24,00 cm

Lengte
20,00 cm

Breedte
17,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel