Artikel 3 van 10

Vintage puzzel van de tekenfilmserie Brigadier Dog uit de jaren 60 - 70

Artikelnummer: SP-3748-21
€ 7,50
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Vintage puzzel van de tekenfilmserie Brigadier Dog uit de jaren 60 - 70

  • Vervaardiger: Viacom
  • Vervaardigingsdatum: 1972

Beschrijving
Mooie vintage puzzel van Viacom uit 1972 met als thema Brigadier Dog. Deze legpuzzel bestaat uit 63 stukjes.

Brigadier Dog was een tekenfilmserie die in begin jaren 70 werd uitgezonden door de NOS. Een bekende kreet uit de serie was ”Wat gebeurt er, gebeurt er?” Ook de uitroep van Brigadier Dog, als hij weer eens achter het net viste, was kenmerkend: "Tsjoeoeh Muskie".

Conditie
Deze puzzel verkeert in een goede vintage staat met geringe sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Formaat doos

  • Hoogte: 3 cm.
  • Lengte: 29 cm.
  • Breedte: 22 cm.

Brigadier Dog (Deputy Dawg) is de hoofdpersoon van de gelijknamige Amerikaanse tekenfilmserie, die oorspronkelijk wekelijks is uitgezonden van 1962 tot en met 1963 op CBS.

De serie werd uitgebracht door animatiestudio Terrytoons van cartoonist, regisseur en scriptschrijver Paul Terry (1887 - 1971), ook bekend van Mighty Mouse. De producer was Ralph Bakshi en alle stemmen werden ingesproken door Dayton Allen.

De filmpjes speelden zich af in een soort park dat leek op dat van Yogi Bear. De hond Deputy Dawg was een leerling-sheriff (deputy), niet al te slim en liever lui dan moe, maar wel plichtsgetrouw. Hij voerde constant strijd met Muskie Muskrat, Vincent 'Vince' van Gopher, Moley Mole, Possible 'Possum, Ty Coon en tal van andere slechteriken. Eieren stelen, spijbelen en luieren in het algemeen: Dawg trad er tegen op.

Zijn baas, de sheriff, was niet altijd een vriend. Hij wees Dawg vaak op zijn plichten. Lastige toeristen mocht hij echter niet arresteren, want deze brachten geld in het laatje.

Nederland
De NOS zond begin jaren 70 de serie uit onder de naam Brigadier Dog, vlak voor het slapengaan van de jonge jeugd, rond 19:00 uur. De Nederlandse nasynchronisatie werd gedaan door onder anderen Coen Flink, Aart Staartjes en Donald de Marcas.

Wanneer Brigadier Dog weer eens achter Muskie en Fred (de Nederlandse naam van Vince) aan joeg, dan pakte de bijna blinde Fred de staart van Muskie beet en rende mee, onder het uitroepen van zijn favoriete kreet ”Wat gebeurt er, gebeurt er?” Ook de uitroep van Brigadier Dog, als hij weer eens achter het net viste, was kenmerkend: "Tsjoeoeh (Muskie)".

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Legpuzzel in 63 stukjes

Onderwerp / Thema
Brigadier Dog - Deputy Dawg - legpuzzel - tekenfilmserie

Categorie
Vintage puzzels

Kleur
meerkleurig

Uitgever
Viacom

Vervaardiger
Viacom 1972

Merk
Viacom

Materiaal
Karton

Bijzonderheden
63 stukjes

Tijdperk
1972

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
3,00 cm

Lengte
29,00 cm

Breedte
22,00 cm

Inhoud
63 puzzelstukjes

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel