VERKOCHT

Artikel 1017 van 1067

Vintage Tupperware opbergers, voorraadbussen set, Harvest Canisters. Set van vier

Artikelnummer: TW-3638-21

Vintage Tupperware opbergers, voorraadbussen set, Harvest Canisters. Set van vier

  • Vervaardiger: Tupperware Brands Corporation
  • Vervaardigingsdatum: Sinds 1971

Beschrijving
Dit is echt een fijne set van vier Tupperware voorraadbussen of -trommels uit de jaren 70. De kleur is lichtgeel en wordt soms ook beschreven als ‘Harvest Gold’. De bussen zijn niet alleen praktisch maar ook nog eens mooi om naar te kijken en kunnen dus gewoon in het zicht geplaatst worden. Ideaal voor het opbergen van meel, suiker, cornflakes enz… Kortom geschikt voor een verscheidenheid aan levensmiddelen.

De set is van de bekende Tupperware kwaliteit. In een goede vintage staat met normale gebruiksporen. Ook is de set ‘nestbaar’. Dus ruimtebesparend wanneer ze niet in gebruik zijn. 

Nestbaar wil zeggen dat ze in lege toestand in elkaar kunnen worden opgeborgen. Deze voorraadbussen zijn compleet met goed sluitende zonne- of sterdeksels. Een mooie set die een extra dimensie geeft aan uw keuken.

Bekend onder de Tupperware naam: Harvest Canisters

Conditie
Deze set voorraadbussen van Tupperware verkeert in een vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage.

Afmetingen

  • Hoogte: 21 cm, 19 cm, 17 cm, 15,5 cm.
  • Diameter (top): 18,5 cm, 16,5 cm, 14,5 cm, 13 cm.

 

 

In 1944 richtte Earl Tupper de "Tupperware Plastics Company" op. Deze Amerikaanse scheikundige (afkomstig van de firma DuPont) was een pionier in het gebruik van polyethyleen voor huishoudelijke toepassingen. Twee jaar later lanceerde Mr Tupper zijn “Wonderbowl”, een "miraculeuze" kom met een revolutionaire luchtdichte sluiting, die veel lichter en steviger was dan het traditionele glas en aardewerk.
De eerste jaren waren de producten te koop in warenhuizen, ijzerwinkels en andere handelszaken. Maar op die manier kwam de uitzonderlijke kwaliteit van de Tupperware producten niet tot haar recht. Niemand nam namelijk de tijd om aan de consumenten de voordelen van deze lucht- en waterdichte kommen te tonen en uit te leggen.

In 1948 introduceerde vice presidente Brownie Wise de Tupperware Home Party, een hele nieuwe manier om de producten rechtstreeks bij de consument te brengen. Zo konden de vele mogelijkheden van de producten persoonlijk gedemonstreerd worden.

Land van herkomst
Orlando, Florida, U.S.A. Brussels, London, Melbourne, Toronto, Tokyo

Soort object
Set voorraadbussen van Tupperware

Onderwerp / Thema
Voorraad - opbergen - bewaren - keuken

Decoratie
"Sunburst" decoratie

Categorie
Vintage Tupperware

Kleur
Geel - grijs

Uitgever
Earl Tupper

Vervaardiger
Tupperware Brands Corporation

Merk
Tupperware

Materiaal
Plastic - polyetheen

Bijzonderheden
Uitgevoerd met zonnedeksels - nestbare set van vier stuks

Tijdperk
Sinds 1971

Kwaliteit
Vintage met lichte sporen van gebruik

Hoogte
Zie beschrijving

Diameter
Zie beschrijving

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel