VERKOCHT

Artikel 1037 van 1067

Complete set van vier vintage Tupperware kommetjes met zonnedeksel in geel, oranje, groen en bruin

Artikelnummer: TW-3612-21

Complete set van vier vintage Tupperware kommetjes met zonnedeksel in geel, oranje, groen en bruin 

  • Vervaardiger: Tupperware Brands Corporation
  • Vervaardigingsdatum: 1978

Beschrijving
Schitterende en complete set van vier vintage Tupperware kommetjes of bakjes in de kleuren geel, oranje, groen en lichtbruin. De bakjes zijn allen voorzien van een zogenoemde zonnedeksel.  

Handige opbergers voor in de keuken en ook nog eens mooi om naar te kijken. Deze bakjes zijn uitgevoerd met de welbekende zonnedeksels. Plaats je duim in het midden en je vingers om het deksel om ze gemakkelijk te openen of te sluiten. 

Originele Tupperware naam: "Salad Server".

Conditie
Deze complete set van vier kommetjes met deksel verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving

Formaat

  • Hoogte: 9,5 cm. 
  • Diameter: 13 cm.
  • Breedte: 14,5 cm. (met grepen)
     


In 1944 richtte Earl Tupper de "Tupperware Plastics Company" op. Deze Amerikaanse scheikundige (afkomstig van de firma DuPont) was een pionier in het gebruik van polyethyleen voor huishoudelijke toepassingen. Twee jaar later lanceerde Mr Tupper zijn “Wonderbowl”, een "miraculeuze" kom met een revolutionaire luchtdichte sluiting, die veel lichter en steviger was dan het traditionele glas en aardewerk.
De eerste jaren waren de producten te koop in warenhuizen, ijzerwinkels en andere handelszaken. Maar op die manier kwam de uitzonderlijke kwaliteit van de Tupperware producten niet tot haar recht. Niemand nam immers de tijd om aan de consumenten de voordelen van deze lucht- en waterdichte kommen te tonen en uit te leggen.

In 1948 introduceerde vice presidente Brownie Wise de Tupperware Home Party, een hele nieuwe manier om de producten rechtstreeks bij de consument te brengen. Zo konden de vele mogelijkheden van de producten persoonlijk gedemonstreerd worden.

Land van herkomst
Orlando, Florida, U.S.A. Brussels, London, Melbourne, Toronto, Tokyo

Soort object
Kommetjes - bakjes - salad servers - complete set

Onderwerp / Thema
Bewaren - opbergen - keuken - koelkast

Categorie
Vintage Tupperware

Kleur
geel - groen - oranje - bruin

Uitgever
Earl Tupper

Vervaardiger
Tupperware Brands Corporation

Merk
Tupperware

Materiaal
Plastic - polyetheen

Bijzonderheden
Complete set van vier stuks - zonnedeksels

Tijdperk
1978

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
9,50 cm

Breedte
14,50 cm (met grepen)

Diameter
13,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel