VERKOCHT

Artikel 1042 van 1119

Vintage blikken theelepeldoosje gemaakt door Douwe Egberts voor Pickwick thee.

Artikelnummer: BT-3588-21

Vintage blikken theelepeldoosje gemaakt door Douwe Egberts voor Pickwick thee. 

  • Vervaardiger: Douwe Egberts
  • Vervaardigingsdatum: 1954

Blikken doosje voor theelepeltjes van Douwe Egberts met afbeeldingen van zeilschepen en vissers, met scharnierend deksel.

Beschrijving
Lepeldoosje met taferelen aan het water voor Douwe Egberts. Dit doosje kon gespaard worden met de zegeltjes die men kreeg bij de Pickwick thee.

Het gaat hier om een langwerpig ovaal blik met scharnierend oversluitdeksel. Het deksel is dubbelwandig en heeft een uitstekende golfrand. Het doosje is uitgevoerd met een rolrand. Het scharnier is een zogenoemd omhangscharnier en bestaat uit vijf kleinere scharnieren. 

Het deksel heeft verder een crèmekleurige achtergrond met afbeeldingen van een oude stad met torenspitsen, molens en een ophaalbrug. Op het water zijn zeilschepen te zien. Op de voorgrond een begroeide oever met vissende figuren. Het deksel heeft een goudkleurige rand en op de korte zijden zijn bomen afgebeeld. Op de lange zijden staan verschillende afbeeldingen, maar sterk gelijkend op die van het deksel. De binnenzijde is bekleed met een rode stof. Op de binnenzijde van het deksel is een bruin-witte afbeelding te zien.

Conditie
Dit schitterende vintage lepeldoosje van Douwe Egberts verkeert in een nette staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat 

  • Hoogte: 4.8 cm. 
  • Lengte: 16.5 cm. 
  • Breedte: 6.5 cm. 

Douwe Egberts (of DE) is een Nederlandse onderneming die koffie, thee en andere levensmiddelen verwerkt en verhandelt. Het bedrijf werd opgericht in 1753. In 1978 is het bedrijf na een aantal stappen uiteindelijk volledig in handen gekomen van het Amerikaanse bedrijf Sara Lee. Halverwege 2012 werd het bedrijf verzelfstandigd en gaat DE naar de beurs als D.E. Master Blenders 1753 NV. Na een bod op alle aandelen komt het bedrijf eind 2013 volledig in handen van een Duitse investeerder.

Pickwick is een theemerk van Douwe Egberts. Het merk dateert van 1937, daarvoor verkocht de firma merkloze thee voor het eerst in 1753 vanuit een winkel in de Midstraat in Joure.

De naam Pickwick is geïnspireerd op de titel van boek The Posthumous Papers of the Pickwick Club van Charles Dickens. De vrouw van de toenmalige directeur had kennisgenomen van dit boek en stelde de echt Engels klinkende naam 'Pickwick' voor.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Theelepeldoosje van Douwe Egberts voor Pickwick

Onderwerp / Thema
Douwe Egberts koffie - Pickwick thee - theelepeldoosje - blik

Decoratie
Torenspitsen - molens - ophaalbrug - zeilschepen - bomen - visser - begroeide oever

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Wit - goud - rood - groen

Uitgever
Douwe Egberts B.V. Joure

Vervaardiger
Douwe Egberts

Merk
Pickwick

Materiaal
Blik - metaal - verf - stof

Bijzonderheden
Scharnierend oversluitdeksel - versiering aan binnenkant deksel - binnenkant afgewerkt met rode stof

Tijdperk
1954

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
4,80 cm

Lengte
16,50 cm

Breedte
6,50

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel