VERKOCHT

Artikel 1011 van 1067

Vintage Tupperware houder, opberger of bewaardoos voor kaas, gevogelte en meer...

Artikelnummer: TW-3584-21

Vintage Tupperware houder, opberger of bewaardoos voor kaas, gevogelte en meer...  

  • Vervaardiger: Tupperware Brands Corporation
  • Vervaardigingsdatum: 1972

Beschrijving
Originele vintage Tupperware bewaardoos, kaasstolp of houder voor gevogelte. Deze doos bestaat uit een beigebruine tray met een mat-transparante stolp. Geweldig voor het bewaren van overgebleven kip of andere vleeswaren.

Deze schitterende lichtgewicht opberger is een goede aanvulling op uw vintage Tupperware collectie! Deze houder is door Tupperware speciaal ontworpen voor het bewaren van gebraden vlees, kip, kalkoen of ham, maar kan natuurlijk ook voor het opslaan van elk ander voedsel worden gebruikt. De grootte maakt het een handige houder om thuis in uw keuken te hebben en is uitstekend geschikt voor in de koelkast. 

 Officiële Tupperware naam: Poultry keeper.

Conditie
Deze houder voor onder andere gevogelte verkeert in een goede vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Klein plekje op een van de hoeken. Zie foto's, deze zijn onderdeel van de beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 12 cm.
  • Lengte: 27,5 cm.
  • Breedte: 19,5 cm.

Tupperware
In 1944 richtte Earl Tupper de "Tupperware Plastics Company" op. Deze Amerikaanse scheikundige (afkomstig van de firma DuPont) was een pionier in het gebruik van polyethyleen voor huishoudelijke toepassingen. Twee jaar later lanceerde Mr Earl Tupper zijn “Wonderbowl”, een "miraculeuze" kom met een revolutionaire luchtdichte sluiting, die veel lichter en steviger was dan het traditionele glas en aardewerk.
De eerste jaren waren de producten te koop in warenhuizen, ijzerwinkels en andere handelszaken. Maar op die manier kwam de uitzonderlijke kwaliteit van de Tupperware producten niet tot haar recht. Niemand nam namelijk de tijd om aan de consumenten de voordelen van deze lucht- en waterdichte kommen te tonen en uit te leggen.

In 1948 introduceerde vice presidente Brownie Wise de Tupperware Home Party, een hele nieuwe manier om de producten rechtstreeks bij de consument te brengen. Zo konden de vele mogelijkheden van de producten persoonlijk gedemonstreerd worden.

Land van herkomst
Orlando, Florida, U.S.A. Brussels, London, Melbourne, Toronto, Tokyo

Soort object
Kaasdoos - vleeswaren houder - stolp

Onderwerp / Thema
Gevogelte - kip - vlees - vis - kaas - opberger - houder

Categorie
Vintage Tupperware

Kleur
Beigebruin - mat transparant wit

Uitgever
Earl Tupper

Vervaardiger
Tupperware Brands Corporation

Merk
Tupperware

Materiaal
Plastic - polyetheen

Tijdperk
1972

Kwaliteit
Goede vintage staat met sporen van gebruik

Hoogte
12,00 cm

Lengte
27,50 cm

Breedte
19,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel