VERKOCHT

Artikel 1103 van 1119

Het Koekoekspel van Ravensburger, ontwerp Dick Bruna

Artikelnummer: SP-3450-21

Het Koekoekspel van Ravensburger, ontwerp Dick Bruna.

  • Vervaardiger: Ravensburger Spellen
  • Vervaardigingsdatum: 1980

Beschrijving
De jongste speler begint met de dobbelsteen te gooien. In overeenstemming met de gegooide kleur mag hij over een lijn naar het volgende nest vliegen. Als hij bv. "rood" heeft gegooid, mag hij met zijn koekoek langs de rode lijn naar een nest vliegen. Daar legt hij een ei op het veld van zijn eigen kleur. Heeft hij bv. een blauwe koekoek dan legt hij een blauw ei op het veld met de blauwe rand. Nu is de volgende speler aan de beurt, gooit met de dobbelsteen en legt een ei af. Als er in het nest al een ei van de eigen kleur ligt dan mag er niet nog een ei van de eigen kleur bij gelegd worden. Men mag ook niet verdergaan.

Winnaar is de speler die als eerste elk nest een ei heeft gelegd. Daarmee heeft hij ook al zijn eieren afgelegd. 

Wie de koekoek gooit mag een kanskaartje.

Inhoud:
- 1 speelbord
- 12 kanskaarten
- 4 houten vogels
- 40 eieren in 4 kleuren
- 1 kleurendobbelsteen
- spelregels

Conditie
Dit spel verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 3,5 cm.
  • Lengte: 33,4 cm.
  • Breedte: 23 cm.

Ravensburger is een fabrikant van gezelschapsspellen en puzzels met de hoofdzetel in Ravensburg, Baden-Württemberg, Duitsland.

Het was de Duitser Otto Robert Maier die Ravensburger heeft opgericht in het jaar 1883. Otto Robert Maier vernoemde zijn pas opgerichte bedrijf naar de plaats waar hij op dat moment verbleef: de stad Ravensburg. Het bedrijf begon met het uitbrengen van instructieboeken voor werklieden en architecten. Op deze manier kreeg hij genoeg financiële zekerheid om te doen wat hij het liefst wilde.

In 1884 kwam dan ook zijn eerste handgemaakte bordspel uit: "Journey around the world". In het Nederlands kwam het spel uit onder de naam "Een reis om de wereld" gebaseerd op het gelijknamige boek. In het jaar 1900 werd de naam "Ravensburger Games" officieel geregistreerd, en in het jaar 1912 werden vele bordspellen verkocht in West-Europa.

In 1962 groeide het bedrijf sterk. In het jaar 1964 opende Ravensburger fabrieken in onder andere Nederland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Na 1964 splitste het bedrijf zich in twee takken. Een tak begon met het uitgeven van boeken en de andere tak met het uitgeven van gezelschapsspellen.

Het grootste succes van Ravensburger is het Memory spel. Dit spel, dat in 1959 uitkwam, was meteen het best verkochte spel van het jaar. Kenmerkend aan het Memory spel is dat het vaker gewonnen wordt door kinderen. Dit komt doordat hun kortetermijngeheugen beter is dan dat van volwassenen. Sinds 1959 zijn er al meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht. Ravensburger is koploper op het gebied van puzzels en bordspellen. 

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Kinderspel

Onderwerp / Thema
Bordspel - familiespel - gezelschapsspel

Categorie
Vintage spellen

Kleur
Meerkleurig

Aantal spelers
Geschikt voor 2 tot 4 spelers

Leeftijd
Van 4 tot 7 jaar

Moeilijkheidsgraad
Eenvoudig

Taal van spelregels
Nederlands - Frans

Speelduur
15 minuten tot 45 minuten

Uitgever
Ravensburger

Vervaardiger
Otto Maier Verlag Ravensburg

Merk
Ravensburger

Materiaal
Karton - hout - papier

Bijzonderheden
Tekeningen van Dick Bruna - Met Nederlandstalige spelregels

Tijdperk
1980

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
3,50 cm

Lengte
33,40 cm

Breedte
23,00 cm

Inhoud
Compleet

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel