VERKOCHT

Artikel 1045 van 1119

Groot rood vierkant retro Douwe Egberts Koffieblik met nostalgische D.E. advertenties

Artikelnummer: BT-3404-21

Groot rood vierkant retro Douwe Egberts Koffieblik met nostalgische D.E. advertenties. 

  • Vervaardiger: Douwe Egberts
  • Vervaardigingsdatum: ...

Beschrijving
Groot vierkant retro koffieblik van Douwe Egberts uitgevoerd met een los oversluitdeksel. Dit blik is geschikt voor zowel pakken koffie als losse koffie. Ook een mooi bewaarblik voor bijvoorbeeld zakken koffiepads.  De decoratie van dit blik bestaat uit een rode ondergrond met daarop diverse oude nostalgische Douwe Egberts advertenties. 

Conditie
Dit blik verkeert in een goede staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte:  21,2 cm. 
  • Lengte:  14,5 cm. 
  • Breedte:  14,5 cm. 

  

Douwe Egberts (of DE) is een Nederlandse onderneming die koffie, thee en andere levensmiddelen verwerkt en verhandelt. Het bedrijf werd opgericht in 1753.

Douwe Egberts is ontstaan toen Egbert Douwes en zijn vrouw Akke Thysses van zijn geboortedorp Idskenhuizen naar het nabijgelegen Joure verhuisden om daar op 11 maart 1753 een "winkel in koloniale waren" te beginnen. Douwes en zijn vrouw verkochten artikelen die 'tot de genoegens van het dagelijks leven behoren', waaronder ook kruidenierswaren, chocolade en zuidvruchten.

In 1780 werd het bedrijf overgedragen aan zoon Douwe Egberts (1755-1806) - wiens naam het bedrijf nog steeds draagt - en diens vrouw Ymke Jacobs Visser. DE hield zich bezig met de bewerking en het meleren van koffie, thee en tabak.

Onder leiding van zoon Douwe Egberts werd het bedrijf uitgebreid buiten de stadsgrenzen van Joure. Daarmee werd hij niet alleen de naamgever, maar ook de grondlegger van de expansie van het bedrijf. Na het overlijden van Egberts in 1806 werd het bedrijf voortgezet door zijn tweede vrouw Lysbeth Mintjes.

Douwe Egberts is verantwoordelijk voor het aanplanten van de Haulsterbossen.

Na de Tweede Wereldoorlog begon het bedrijf aan de internationale expansie door vestigingen te openen in Frankrijk, Spanje en Denemarken, en vanaf 1948 ook in België. 

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Blikken bewaartrommel voor koffie van Douwe Egberts

Onderwerp / Thema
Douwe Egberts - Koffie - advertenties - nostalgie

Decoratie
Diverse oude nostalgische Douwe Egberts advertenties

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Rood - meerkleurig

Uitgever
Douwe Egberts B.V. Joure

Vervaardiger
Douwe Egberts

Merk
Douwe Egberts

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Groot winkelblik met los oversluitdeksel

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
21,20 cm

Lengte
14,50 cm

Breedte
14,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel