VERKOCHT

Artikel 1008 van 1067

Stapelwoord het 3-D woordenspel van Parker met grenzeloos veel mogelijkheden

Artikelnummer: SP-3387-21

Stapelwoord het 3-D woordenspel van Parker met grenzeloos veel mogelijkheden

  • Uitgever: Parker
  • Jaar van uitgifte: 1994

Beschrijving
De spelers vormen woorden op het spelbord. Ze kunnen letters aanleggen, maar ook bovenop andere letters stapelen om een bestaand woord te veranderen. Wie verzamelt de meeste punten?

De letters komen in de zak. Elke speler trekt blind 7 letters en plaatst deze op zijn opzetplankje. Het spelbord toont een rooster van 8 × 8 velden. In de loop van het spel vormen de spelers hierop woorden met hun letters. De middelste 4 velden zijn de startvelden.

Het spel eindigt als alle spelers achter elkaar passen. Voor elke letter op zijn opzetplankje trekt de speler 5 punten van zijn score af. De speler met de meeste punten is de winnaar van het spel.

Conditie
Dit spel verkeert in een goede gebruikte vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat doos

  • Hoogte: 5,3 cm. 
  • Lengte: 33 cm. 
  • Breedte: 33 cm. 

Parker Brothers, vaak afgekort tot Parker Bros., was een Amerikaans producent van speelgoed en bordspellen zoals Risk, Cluedo en Monopoly. De firma werd in 1991 overgenomen door Hasbro en is nu een merk van dit bedrijf. In de jaren 1980 bracht de firma ook computerspellen uit voor onder meer de Atari 2600 en de Commodore 64.

Parker Brothers werd opgericht in Salem (Massachusetts) in 1883 door de 16-jarige George S. Parker om zijn bordspel Banking uit te geven. Het bedrijf heette oorspronkelijk George S. Parker Company maar veranderde haar naam in Parker Brothers in 1888 toen Parkers broer Charles bij het bedrijf kwam. In 1898 kwam ook een derde broer bij het bedrijf, Edward H. Parker.

In 1906 kwam Parker Brothers met het kaartspel Rook, dat al snel het bestverkochte kaartspel in de VS werd. Na het spel Monopoly in 1934 te hebben afgewezen, besloot het bedrijf een jaar later het spel toch aan te kopen. Het bleek een onmiddellijk succes.

Parker Brothers bleef een familiebedrijf tot 1963, toen het werd verkocht aan General Mills. In 1985 voegde General Mills haar Kenner- en Parker Brothers-divisies samen tot het dochterbedrijf Kenner Parker Toys, Inc. Dit bedrijf werd in 1987 verkocht aan Tonka, dat het weer opsplitste in Kenner en Parker Brothers. Toen Tonka zelf in 1991 werd opgekocht door Hasbro, werd Parker Brothers een merk van dit bedrijf.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Bordspel - familiespel - woordspel - letterspel

Onderwerp / Thema
Woorden vormen - woordspel

Categorie
Vintage spellen

Aantal spelers
Minimum aantal spelers: 2 Maximum aantal spelers: 4

Leeftijd
Vanaf 9 jaar

Moeilijkheidsgraad
Normaal

Speelduur
15 minuten tot 45 minuten

Uitgever
Hasbro / Parker

Vervaardiger
Hasbro Inernational Inc.

Ontwerper
Elliot Rudell

Merk
Parker

Materiaal
Plastic - kunststof - stof - karton - papaier

Tijdperk
1994

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
5,30 cm

Lengte
33,00 cm

Breedte
33,00 cm

Inhoud
Compleet

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel