Artikel 13 van 16

Vintage Fisher Price "Pull-a-tune" xylophone 1964

Artikelnummer: SP-3340-21
€ 14,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Vintage Fisher Price "Pull-a-tune" xylophone 1964

  • Vervaardiger: Fisher Price Toys
  • Vervaardigingsdatum: 1964

Beschrijving
Vintage Fisher Price xylophone in de originele houten uitvoering van 1964 met vier rode plastic wieltjes en acht metalen plaatjes in de kleuren paars, blauw, mint, groen, geel, oranje rood en bruin. Wanneer het speelgoed rondgereden wordt slaan er enkele hamertjes tegen de onderkant van de metalen plaatjes, waardoor er een mooi helder tingel-tangel muziekje ontstaat. Nog met het originele bijbehorende plastic gele trektouwtje.

Een mooi item om aan je verzameling toe te voegen. Of als decoratie voor de kinder- of babykamer! 

Conditie
Dit klassieke stukje Fisher-Price speelgoed verkeert in een goedwerkende vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage.

Formaat

  • Hoogte: 5 cm. 
  • Lengte: 35 cm. 
  • Breedte: 13 cm. 

Fisher-Price werd in 1930 opgericht door Herman Fisher, Helen Schelle, Irving Price en zijn vrouw Margaret Evans Price. De naam kwam tot stand door twee van de drie achternamen van de oprichters met elkaar te combineren. Fisher had eerder ervaring opgedaan in de productie en verkoop van spellen, terwijl Schelle een eigen speelgoedwinkel had gehad. 

Het eerste speelgoed werd gemaakt van stevig metaal en hout van de gele den, wat daardoor bijna niet versplinterde. Vanaf vrijwel het begin liep de verkoop goed. Vanaf het begin van de jaren 50 begon Fisher-Price met de productie van plastic speelgoed. In het decennium daarop werd een nieuwe speelgoedlijn gelanceerd. Met de Play Family, tegenwoordig bekend onder de naam Little People, zou Fisher-Price uitgroeien tot een wereldwijd bekend merk. 

Herman Fisher ging in 1969 op 71-jarige leeftijd als de laatste oprichter met pensioen. Quaker Oats Company kocht het bedrijf in datzelfde jaar. In 1991 ging Fisher-Price naar de beurs, maar kwam in 1993 in handen van Mattel en verdween daarmee ook weer van de beurs. 

Sinds het begin van haar bestaan heeft Fisher-Price ongeveer vijfduizend verschillende soorten speelgoed op de markt gebracht. 

Land/Plaats van herkomst
USA - United States of America

Soort object
Fisher Price "Pull-a-tune" xylophone

Onderwerp / Thema
Fisher-Price - xylophoon - speelgoed - muziek

Categorie
Vintage speelgoed

Kleur
Meerkleurig

Auteur(s)
Herman Fisher, Helen Schelle, Irving Price, Margaret Evans Price

Uitgever
Fisher-price Toys, East Aurora, New York

Vervaardiger
Fisher-Price toys

Merk
Fisher-Price

Materiaal
Blik - hout - metaal - verf - plastic

Bijzonderheden
Originele houten uitvoering uit 1964 - maakt een tingel-tangel muziekje wanneer het voortbeweegt

Tijdperk
1964

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
5,00 cm

Lengte
35,00 cm

Breedte
13,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel