VERKOCHT

Artikel 1029 van 1119

Voorraadbus van blik voor thee vervaardigd door Brabantia ca. 1955-1965

Artikelnummer: RV-3339-21

Voorraadbus van blik voor thee vervaardigd door Brabantia ca. 1955-1965.

  • Vervaardiger: Brabantia Branding B.V. 
  • Vervaardigingsdatum: 1955 - 1965

Beschrijving  
Blikken voorraadbus met verchroomd los oversluitdeksel. De decoratie van dit blik bestaat uit een blauwe ondergrond met daarop in witte sierletters "Thee".

Conditie
Deze blikken theebus verkeert in een vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 16 cm.
  • Diameter: 11 cm.

Brabantia is een bedrijf opgericht in het Nederlandse dorp Aalst dat metalen en kunststof huishoudelijke producten vervaardigt. Tegenwoordig bevindt de hoofdzetel zich in Valkenswaard, Noord-Brabant. In Nederland vindt geen productie meer plaats.

Het bedrijf is begonnen in 1919 met 15 werknemers onder de naam Van Elderen & Co. Het was oorspronkelijk een metaalwarenbedrijf dat toeleverde aan de landbouw en de sigarenindustrie: melkzeven, emmers, trechters, gieters en sigarenblikjes.

Bij oprichting in 1919 had het bedrijf de naam "Van Elderen & Co". Na enige tijd is de naam veranderd in "Van Elderen's Metaalwarenfabrieken Brabantia". Vanaf ongeveer 1941 is het eerste gedeelte van de naam weggelaten, en is het alleen nog "Brabantia". "Brabantia" is het Latijnse woord voor Brabant.

Brabantia wordt in 1919 in het Nederlandse plaatsje Aalst opgericht door een groep van 15 mensen. Een familiebedrijf pur sang. Toen en nu. Met een vast geloof in eerlijke producten, gemaakt door mensen met hart voor kwaliteit. Ideeën gericht op duurzaamheid – designed for living.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Blikken theebus

Onderwerp / Thema
Brabantia - thee - bewaarblik - voorraadbus

Decoratie
Blauwe ondergrond - witte sierletters

Categorie
Retro-Vintage - Brabantia

Kleur
Blauw - wit - chroom

Uitgever
Brabantia

Vervaardiger
Brabantia Home Steel

Merk
Brabantia

Materiaal
Blik - metaal - verf - chrome

Bijzonderheden
Los chromen oversluitdeksel

Tijdperk
1955 - 1965

Kwaliteit
Brocante met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
16,00 cm

Diameter
11,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel