VERKOCHT

Artikel 1033 van 1067

Cilindrisch vintage Verkade beschuitblik of beschuitbus met voorpagina's van het blad Libelle, jubileumuitgave

Artikelnummer: BT-2905-20

Cilindrisch vintage Verkade beschuitblik of beschuitbus met voorpagina's van het blad Libelle, jubileumuitgave. 

  • Vervaardiger: Verkade, Libelle
  • Vervaardigingsdatum: 1984 - 1985 

Oude beschuitbus van Verkade voor het Jubileum van het tijdschrift Libelle. 

Beschrijving
Cilindrische vintage Verkade beschuitblik met oude voorpagina's van het blad Libelle uit de jaren 50 en 60. Dit blik is een jubileumuitgave. Uitgevoerd met een los oversluitdeksel waarop het beeldmerk van Libelle. De onderkant van de bus toont eveneens het beeldmerk van Libelle samen met het logo van Verkade.

Dit is een leuk verzamelaarsobject voor wie houdt van speciale blikken, trommels en bussen. Een heel bijzondere beschuitbus die Libelle speciaal liet ontwerpen ter ere van het 50-jarige jubileum en waarop de allermooiste Libelle-omslagen van de eerste 50 jaar te zien zijn.

Een uniek blik waarin uw beschuit heerlijk vers blijft. Deze Libelle beschuitbus is zeer zeker een speciaal plaatsje in uw keuken waard.

Conditie
Deze beschuitbus verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 22,5 cm.
  • Diameter: 11 cm.

Verkade beschuit
Een rol beschuit bevat dertien stuks. Dat is een merkwaardig aantal. De oorzaak hiervan is het feit dat voor losse verkoop kisten met een inhoud van honderd stuks werden gebruikt. Toen op rolverpakking werd overgegaan wilde Verkade de oude kisten handhaven en daar gingen precies acht rollen van elk dertien beschuiten in. De concurrentie heeft daarna het zelfde aantal gekozen.

In de jaren '60 was er een krappe arbeidsmarkt, voor de bedrijven was het moeilijk personeel te krijgen. Toen bij Verkade een medewerker van de beschuitfabriek ontslag nam, deed men uiteraard zijn best deze man te behouden. Waarom wil je weg? werd hem gevraagd. Zijn antwoord was dat zijn maag niet tegen het vele eten was opgewassen. Wat bleek? Zijn collega's hadden hem wijsgemaakt dat hij terwille van het beginsel Verkade handhaaft kwaliteit, elke honderdste beschuit moest keuren door deze op te eten. De bedrijfsleiding heeft hem snel van deze plicht ontheven en de man is tevreden in dienst gebleven.


Libelle (Nederlands weekblad)
Libelle is een Nederlandstalig vrouwentijdschrift dat op 13 april 1934 voor het eerst werd gedrukt bij de NV Uitgeverij. Het verschijnt in Nederland en wordt uitgegeven door DPG Media Magazines.

Er bestaat eveneens een Vlaamse versie van Libelle, die door Roularta wordt uitgegeven. De Vlaamse Libelle is volledig autonoom en totaal verschillend van de Nederlandse versie.

De naam is afkomstig van het Latijnse "libellus", dat "boekje" of "geschrift" betekent (verkleinwoord van "liber" (boek). In het Middelnederlands betekende een "libel" of "libelle" een "klein geschrift", "pamflet".

Tot in de jaren 1950 en 1960 was Libelle voornamelijk georiënteerd op kleding, recepten en feuilletons. In de jaren 1970 ontwikkelde het zich tot een meer veelzijdig vrouwentijdschrift. Het biedt informatie op huishoudelijk, psychologisch en maatschappelijk gebied en verhalen.

Een bekende medewerkster aan het blad was Miep Racké-Noordijk (Scheherazade) met haar Libelle-cocktail. Verder is een bekende strip in het blad Jan, Jans en de kinderen van Jan Kruis.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Beschuitbus - beschuitblik

Onderwerp / Thema
Beschuit - productverpakking - houder

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Meerkleurig

Uitgever
Verkade - Libelle

Vervaardiger
Verkade Fabrieken Zaandam

Merk
Verkade

Materiaal
Blik - metaal

Bijzonderheden
Libelle jubileumuitgave

Tijdperk
1984 - 1985

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
22,50 cm

Diameter
11,00 cm

Inhoud
Geschikt voor een hele rol beschuit

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel