VERKOCHT

Vorige Artikel 474 van 483 Volgende

KORFBAL, een strategisch spel voor iedereen

Artikelnummer: SP-2768-20

KORFBAL, een strategisch spel voor iedereen. 

  • Uitgever: K.N.K.V. (Koninklijk Nederlands Korfbalverbond)
  • Jaar van uitgifte: 1980

Beschrijving
"Korfbal" is een strategisch spel dat geënt is op het originele zaalkorfbal. De regels van dit spel zijn zoveel mogelijk gelijk gehouden aan de officiële regels van korfbal. Het spel is geschikt voor 2 of 4 personen. De speelduur is 2 x 30 minuten.


Spelregels Korfbal (PDF)
 

Conditie
Dit spel verkeert in een nette vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage.

Formaat doos

  • Hoogte: 4,5 cm.
  • Lengte: 41,5 cm.
  • Breedte: 31,5 cm.


Korfbal is een van oorsprong Nederlandse sport, bedacht door de Amsterdamse onderwijzer Nico Broekhuysen in 1902. Het spel is gebaseerd op het Zweedse ringboll, zelf een variant van “vrouwenbasketbal”, waarmee Broekhuysen op het Zweedse landgoed Nääs in 1902 in aanraking kwam. Korfbal kenmerkt zich door het feit dat het een van de weinige teamsporten is die niet is voorbehouden aan dames en heren apart: korfbal wordt van oudsher gemengd gespeeld (maar kent daarnaast ook een damescompetitie).

Korfbal is een balsport waarbij getracht wordt een bal zo vaak mogelijk door de korf van de tegenstander te werpen. Elk team heeft een korf die op een hoogte van 3,5 meter is opgehangen aan een paal. Bij de jongere jeugd gelden aangepaste hoogtes van de korf: 2,5/ 3,0 meter. Men dient de bal te gooien, het spelen van de bal met de voet, been of vuist is niet toegestaan. Ook lopen met de bal is verboden. Het team dat het vaakst de bal door de korf heeft gegooid heeft gewonnen. Een geldig doelpunt wordt gemaakt door de bal van bovenaf door de korf van de tegenpartij te gooien.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Bordspel

Onderwerp / Thema
Korfbal

Categorie
Vintage spellen

Kleur
Meerkleurig

Aantal spelers
Voor 2 tot 4 spelers

Leeftijd
Vanaf 9 á 12 jaar

Moeilijkheidsgraad
Normaal

Taal van spelregels
Nederlands

Speelduur
45 minuten tot 2 uur

Uitgever
K.N.K.V.

Materiaal
Hout - karton - papier

Tijdperk
1980

Kwaliteit
Goede vintage staat

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel