Artikel 13 van 15

Vintage Fisher-Price vliegtuigje 1980

Artikelnummer: SP-1740-20
€ 14,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Vintage Fisher-Price vliegtuigje 1980. 

  • Vervaardiger: Fisher-Price
  • Vervaardigingsdatum: 1980

Het pilootje kan met zijn hoofd draaien en wanneer de wielen over de grond rijden dan draaien de wieken en maakt het geluid. Met het originele gele plastic trektouwtje.

Beschrijving
Schitterend oud vintage vliegtuigje van Fisher-Price met mooie sporen van gebruik. In de kleuren oranje, blauw en geel. Ook erg geschikt als decoratiestuk in een baby- of kinderkamer.

Conditie
Dit fraaie stukje speelgoed van Fisher Price verkeert in een gebruikte vintage staat met meerdere sporen van slijtage. 

Afmetingen

  • Hoogte: 14 cm.
  • Lengte: 20 cm.
  • Breedte: 14 cm.

Fisher-Price is een Amerikaans bedrijf dat speelgoed maakt voor baby's en kinderen. Het hoofdkwartier van de speelgoedfabrikant staat in East Aurora, New York. Sinds 1993 is het bedrijf onderdeel van Mattel.

Fisher-Price werd in 1930 opgericht door Herman Fisher, Helen Schelle, Irving Price en zijn vrouw Margaret Evans Price. De naam kwam tot stand door twee van de drie achternamen van de oprichters met elkaar te combineren. Fisher had eerder ervaring opgedaan in de productie en verkoop van spellen, terwijl Schelle een eigen speelgoedwinkel had gehad.

Het eerste speelgoed werd gemaakt van stevig metaal en hout van de gele den, wat daardoor bijna niet versplinterde. Vanaf vrijwel het begin liep de verkoop goed. Vanaf het begin van de jaren 50 begon Fisher-Price met de productie van plastic speelgoed. In het decennium daarop werd een nieuwe speelgoedlijn gelanceerd. Met de Play Family, tegenwoordig bekend onder de naam Little People, zou Fisher-Price uitgroeien tot een wereldwijd bekend merk.

Herman Fisher ging in 1969 op 71-jarige leeftijd als de laatste oprichter met pensioen. Quaker Oats Company kocht het bedrijf in datzelfde jaar. In 1991 ging Fisher-Price naar de beurs, maar kwam in 1993 in handen van Mattel en verdween daarmee ook weer van de beurs.

Sinds het begin van haar bestaan heeft Fisher-Price ongeveer vijfduizend verschillende soorten speelgoed op de markt gebracht.

Land van herkomst
USA - Verenigde Staten van Amerika

Soort object
Speelgoedvliegtuigje - trekspeelgoed

Onderwerp / Thema
Vliegtuig

Categorie
Vintage speelgoed

Kleur
Geel - rood - wit - blauw - lichtbruin/oranje

Auteur(s)
Herman Fisher, Helen Schelle, Irving Price, Margaret Evans Price

Uitgever
Quaker Oats Company

Vervaardiger
Fisher-Price

Merk
Fisher-Price

Materiaal
Plastic - kunststof

Bijzonderheden
pilootje kan met zijn hoofd draaien en wanneer de wielen over de grond rijden dan draaien de wieken en maakt het geluid

Tijdperk
1980

Kwaliteit
Goede vintage staat met diverse sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
14,00 cm

Lengte
20,00 cm

Breedte
14,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel