Artikel 11 van 670

Ontdek het Mysterie: Cluedo - Wie heeft Dr: Black vermoord?

Artikelnummer: SP-4863-24
€ 19,95 (*Verzendkosten worden zichtbaar bij het afrekenen. *Gratis verzending pakket in Nederland vanaf € 75,- *Alle prijzen zijn inclusief btw)
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Ontdek het Mysterie: Cluedo - Wie heeft Dr: Black vermoord?

  • Vervaardiger: Clipper
  • Vervaardigingsdatum: 1976

Vintage Bordspel Cluedo • Clipper • 1976

Productbeschrijving:
Het bordspel Cluedo, uitgebracht door Clipper in 1976, neemt spelers mee naar een mysterieuze avond in huize Swanenburgh, waar een gruwelijke moord is gepleegd. Dr. Black, de eigenaar van het huis, is het slachtoffer en de spelers, in de rol van detectives, moeten de dader, het moordwapen en de plaats van het misdrijf achterhalen voordat anderen dat doen.

Het spel is ontworpen voor 2 tot 6 spelers en werd oorspronkelijk bedacht door Anthony E. Pratt uit Birmingham, Engeland, in 1943. Cluedo is bekend om zijn spannende thema en strategische gameplay, waarbij spelers aanwijzingen verzamelen en deductieve redenering toepassen om de mysteries op te lossen.

Kenmerken en Specificaties:

  • Het Cluedo-bordspel wordt gepresenteerd in zijn originele vorm uit 1976, compleet en goed onderhouden, hoewel de doos tekenen van gebruik vertoont.
  • De afmetingen van de doos zijn: Hoogte 4 cm, Lengte 51 cm, Breedte 26 cm.

Het spelbord toont verschillende kamers van een Engels landhuis, waarin de moord plaatsvond. Spelers verplaatsen zich door het huis met behulp van gekleurde pionnen en dobbelstenen, terwijl ze aanwijzingen verzamelen uit een set kaarten die verdachten, moordwapens en locaties beschrijven. De attributen omvatten klassieke moordwapens zoals een revolver, dolk, touw, kandelaar, loden pijp en Engelse sleutel.

Spelverloop:
Elke speler neemt een van de verdachten aan, zoals Kolonel van Geelen, Professor Pimpel, of Mw. Blaauw van Draet, en begint met een reeks kaarten die ze geheim houden. Door strategisch te bewegen over het bord en verdachten te ondervragen, proberen spelers te ontdekken welke combinatie van verdachte, wapen en locatie de moord heeft veroorzaakt.

Het spel vereist zowel geluk met dobbelstenen als tactiek in het verzamelen en analyseren van aanwijzingen. De eerste speler die de juiste combinatie van verdachte, wapen en locatie raadt, wint het spel en ontmaskert de moordenaar van Dr. Black.

Cluedo blijft een geliefd spel vanwege zijn boeiende thema en uitdagende gameplay, geschikt voor spelers die houden van mysterie, strategie en een vleugje nostalgische charme uit de jaren '70.

Conclusie:
Voor liefhebbers van klassieke bordspellen biedt Cluedo een meeslepende ervaring vol intriges en raadsels. Het spel uit 1976, geproduceerd door Clipper, belooft niet alleen vermaak maar ook een reis terug in de tijd naar een tijdloos mysterie dat wacht om te worden opgelost.


Clipper was een Nederlandse producent van bordspellen zoals Risk, Cluedo, UNO en Mad.

De firma werd overgenomen door Parker Brothers. De firma was gevestigd aan de Koninginneweg in Amsterdam.

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
Vintage bordspel. Cluedo spel 1976. Detectivespel. Moordmysterie bordspel. Klassiek bordspel. Anthony E. Pratt. Clipper uitgave. Engels landhuis thema. Spelregels Cluedo. Strategisch bordspel.

Land/Plaats van herkomst
nederland - Holland

Soort object
Cluedo is een klassiek detectivespel waarin spelers een moordmysterie oplossen door verdachten, wapens en locaties te achterhalen in een Engels landhuissetting.

Onderwerp / Thema
Moordmysterie. Detectivespel. Intrige. Engels landhuis. Jaren '70. Klassiek bordspel. Strategie en deductie. Verdachten en alibi's. Mysterie oplossen. Geheimen en aanwijzingen.

Categorie
Vintage Spellen

Aantal spelers
Het spel Cluedo is geschikt voor minimaal 2 en maximaal 6 spelers.

Leeftijd
Cluedo is geschikt voor spelers vanaf 8 jaar en ouder.

Moeilijkheidsgraad
Cluedo heeft een gematigde tot uitdagende moeilijkheidsgraad, waarbij spelers deductieve redenering moeten gebruiken om het moordmysterie op te lossen.

Taal van spelregels
Nederlands

Speelduur
De gemiddelde speelduur van Cluedo is ongeveer 45 tot 60 minuten.

Auteur(s)
Anthony E. Pratt

Uitgever
Clipper

Vervaardiger
Waddington's House of Games Ltd

Merk
Clipper

Materiaal
Karton - papier - plastic

Bijzonderheden
De bijzonderheden van Cluedo zijn onder andere het mysterieuze moordthema, de strategische deductieve gameplay en het klassieke Engelse landhuissetting uit de jaren '70.

Tijdperk
1976

Kwaliteit
De kwaliteit van Cluedo uit 1976 wordt gekenmerkt door zijn duurzame spelbord en klassieke ontwerp, hoewel de doos tekenen van gebruik kan vertonen.

Hoogte
4,00 cm

Lengte
51,00 cm

Breedte
26,00 cm

Inhoud
Compleet met Nederlandse spelregels

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel