Artikel 12 van 670

Vintage Rack-O Spel van Jumbo (1965)

Artikelnummer: SP-4862-24
€ 19,95 (*Verzendkosten worden zichtbaar bij het afrekenen. *Gratis verzending pakket in Nederland vanaf € 75,- *Alle prijzen zijn inclusief btw)
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Vintage Rack-O Spel van Jumbo (1965)

 • Vervaardiger: Jumbo (spellen), Hausemann & Hötte
 • Vervaardigingsdatum: 1965

a milton bradley co. game manufactured by Jumbo productions © 1965 milton bradley co. under berne & universal copyright conventions

Productbeschrijving:
Breng nostalgie en spelplezier in huis met dit klassieke Rack-O spel van Jumbo, afkomstig uit 1965. Dit strategische kaartspel is een echte favoriet en biedt urenlang vermaak voor 2 tot 4 spelers.

Rack-O is een eenvoudig te leren spel waarbij spelers kaarten moeten rangschikken in numerieke volgorde. Dit spel biedt niet alleen een uitdagende en strategische ervaring, maar ook een kans om herinneringen op te halen aan vroeger tijden.

Mis deze kans niet om een stukje spelgeschiedenis in handen te krijgen. Voeg deze vintage editie van Rack-O toe aan uw verzameling of verras een liefhebber van klassieke spellen met dit prachtige exemplaar.

Details:

 • Afmetingen doos: Hoogte: 4 cm, Lengte: 31,7 cm, Breedte: 22,7 cm
 • Staat: Goede gebruikte vintage staat. De doos vertoont diverse tekenen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage, wat bijdraagt aan de charme en authenticiteit van dit klassieke spel.
 • Inhoud: Compleet spel, echter zonder de originele spelregels.

Opmerking:
Ondanks de afwezigheid van de spelregels, zijn deze hieronder beknopt beschreven, zodat je direct aan de slag kunt met spelen.


Rack-O (ook bekend als Racko) is een kaartspel dat oorspronkelijk werd uitgebracht door Milton Bradley in 1956. Het spel kan gespeeld worden door 2 tot 4 spelers en is geschikt voor spelers van 8 jaar en ouder. Het doel van het spel is om de kaarten in je rekje in numerieke volgorde te rangschikken, van laag naar hoog.

Hier is een korte samenvatting van hoe het spel wordt gespeeld:

 1. Voorbereiding: Elke speler krijgt een rekje en 10 kaarten. De kaarten worden in het rekje geplaatst in de volgorde waarin ze zijn gedeeld, zonder ze eerst te bekijken.
   
 2. Spelverloop: Spelers nemen om de beurt een kaart van de stapel of de aflegstapel en vervangen een van hun kaarten in het rekje met de nieuwe kaart. De vervangen kaart wordt dan op de aflegstapel gelegd.
   
 3. Doel: Het doel is om als eerste speler je kaarten in je rekje in numerieke volgorde te hebben, van de laagste positie (1) tot de hoogste positie (10).
   
 4. Puntentelling: Punten kunnen worden toegekend voor de volgorde waarin de kaarten in het rekje zijn geplaatst en bonuspunten kunnen worden verdiend voor een volledig correcte volgorde.

Het spel is geliefd om zijn eenvoudige regels en het strategische denken dat nodig is om je kaarten zo snel mogelijk in de juiste volgorde te krijgen.

Bestel nu en geniet van een klassiek spelmoment met familie en vrienden!

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
Jumbo Rack-O 1965. Oud bordspel Rack-O. Klassiek kaartspel Rack-O. Tweedehands Rack-O. Retro gezelschapsspel. Vintage kaartspel. Rack-O zonder spelregels. Rack-O gebruikte staat. Vintage spel verzamelen. Nostalgisch Rack-O spel. Jumbo gezelschapsspel.

Land/Plaats van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Racko. Een vintage bordspel van Jumbo uit 1965, in goede gebruikte staat, compleet maar zonder spelregels.

Onderwerp / Thema
Strategisch spel. Kaartspel. Gezelschapsspel. Retro spellen. Oud-Hollandse spellen. Familie-entertainment. Nostalgische spelletjes. Tactisch denken. Oude klassiekers. Verzamelobject.

Categorie
Vintage spellen

Aantal spelers
Het Rack-O spel is geschikt voor 2 tot 4 spelers.

Leeftijd
Het Rack-O spel is bedoeld voor spelers van 8 jaar en ouder.

Moeilijkheidsgraad
Het Rack-O spel heeft een eenvoudige moeilijkheidsgraad, waardoor het toegankelijk is voor zowel kinderen als volwassenen.

Taal van spelregels
De spelregels zijn niet bij het spel inbegrepen. Zie beschrijving.

Speelduur
De speelduur van het Rack-O spel is ongeveer 30 minuten.

Auteur(s)
Milton Bradley Co.

Uitgever
Jumbo

Vervaardiger
Jumbo Spellen, Hausemann & Hötte

Merk
Jumbo productions

Materiaal
Karton - plastic

Bijzonderheden
Het Rack-O spel draait om het strategisch rangschikken van kaarten in numerieke volgorde om als eerste je rack compleet te maken.

Tijdperk
1965

Kwaliteit
Het Rack-O spel van Jumbo uit 1965 verkeert in goede gebruikte vintage staat, met authentieke tekenen van leeftijdsgebonden slijtage op de doos.

Hoogte
4,00 cm

Lengte
31,70 cm

Breedte
22,70 cm

Inhoud
Compleet, maar zonder spelregels

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel