Artikel 22 van 172

Nostalgisch Arnhems Koektrommeltje van Bakkerij Hagdorn: Verpakking van Geschiedenis en Smaak

Artikelnummer: BT-4860-24
€ 5,95 (*Verzendkosten worden zichtbaar bij het afrekenen. *Gratis verzending pakket in Nederland vanaf € 75,- *Alle prijzen zijn inclusief btw)
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Nostalgisch Arnhems Koektrommeltje van Bakkerij Hagdorn: Verpakking van Geschiedenis en Smaak

  • Vervaardiger: Bakkerij Hagdorn
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 1950 - 1960

Productbeschrijving:
Dit koektrommeltje van bakkerij Hagdorn uit Arnhem is een nostalgisch rechthoekig blik, ontworpen met een licht bolvormig scharnierend deksel. Het blik is gedecoreerd met foto's van iconische Arnhemse locaties, waaronder de Sonsbeek boerderij, Stationsplein, Musis Sacrum, Grote Weide Sonsbeek, en de Waterval Sonsbeek. De rode achtergrond met zwart-witfoto's geeft het een klassieke uitstraling.

Dit blik diende oorspronkelijk als verpakking voor Arnhemse Meisjes, ovale hardgebakken koekjes van gistdeeg, rijkelijk bestrooid met suiker. Deze delicatesse werd voor het eerst gebakken door bakker Hagdorn in 1829, in zijn bakkerij aan de Grote Oord in Arnhem. Het recept en de traditie werden doorgegeven door generaties Hagdorn, waardoor Arnhemse Meisjes niet alleen lokaal, maar ook internationaal bekend werden als 'Arnhem biscuits'. Ze zijn zelfs opgenomen in gerechten zoals het rabarber-nagerecht in befaamde Britse Hilton hotels.

Deze combinatie van het nostalgische blik en de historische lekkernij belichaamt de rijke culinaire geschiedenis van Arnhem en blijft een gewild souvenir, zowel voor lokale bewoners als toeristen die de stad bezoeken.

Afmetingen:
De afmetingen van het blik zijn 6,5 cm in hoogte, 16,8 cm in lengte en 11 cm in breedte.

Conditie:
Dit blik verkeert in een vintage staat met gebruikelijke sporen van gebruik en leeftijd, zoals te zien is op de bijgevoegde foto's.

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
Arnhemse meisjes. Koektrommel Hagdorn Arnhem. Vintage blik. Souvenir Arnhem. Historische koekjes. Sonsbeek Arnhem. Musis Sacrum. Stationsplein Arnhem. Culinaire geschiedenis Arnhem. Bakkerij Hagdorn.

Land/Plaats van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Het object is een nostalgisch rechthoekig blik met historische foto's van Arnhemse iconen, oorspronkelijk ontworpen als verpakking voor de beroemde Arnhemse Meisjes koekjes.

Onderwerp / Thema
Arnhemse meisjes. Koektrommel. Historisch blik. Hagdorn. Souvenir. Arnhemse iconen. Culinaire geschiedenis. Vintage decoratie. Gistdeeg koekjes. Lokale traditie.

Decoratie
De decoratie van het blik bestaat uit historische zwart-witfoto's van iconische Arnhemse locaties tegen een oranje-rode achtergrond.

Categorie
Vintage blikken en trommels

Kleur
Rood - wit - zwart/wit

Uitgever
Bakkerij Hagdorn

Merk
Hagdorn

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
De bijzonderheden van dit blik omvatten niet alleen zijn nostalgische decoratie met foto's van Arnhemse bezienswaardigheden, maar ook zijn oorspronkelijke functie als verpakking voor de beroemde Arnhemse Meisjes koekjes.

Tijdperk
Jaren 1950 - 1960

Kwaliteit
Het blik verkeert in een vintage staat met normale sporen van gebruik en leeftijdsgerelateerde slijtage, zoals te zien is op de bijgevoegde foto's.

Hoogte
6,50 cm

Lengte
16,80 cm

Breedte
11,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel