Artikel 14 van 670

Vintage jaren 60 Beschuitbus van Turkstra met Bakkersfiguurtje in Rode Cirkel

Artikelnummer: BT-4859-24
€ 5,95 (*Verzendkosten worden zichtbaar bij het afrekenen. *Gratis verzending pakket in Nederland vanaf € 75,- *Alle prijzen zijn inclusief btw)
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Vintage jaren 60 Beschuitbus van Turkstra met Bakkersfiguurtje in Rode Cirkel

  • Vervaardiger: Numans Blikfabrieken Amsterdam
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 50 - 60

Productbeschrijving:
Deze vintage beschuitbus van Turkstra, vervaardigd door Numans Blikfabrieken Amsterdam in de jaren 50-60, is een charmant staaltje Nederlands design uit die tijd. Deze cilindrische blikken bus is hoog en voorzien van een kenmerkend bakkersfiguurtje met een beschuit boven zijn hoofd, prominent afgebeeld op een crémegele achtergrond met rode sierranden aan de boven- en onderkant. Het deksel, uitgevoerd in een opvallend oranje-rood, sluit de bus af met een praktische rolrand.

Kenmerken en Afmetingen:
Deze Turkstra beschuitbus heeft een hoogte van 21,6 cm en een diameter van 10,6 cm, waardoor hij perfect geschikt is voor het bewaren van een standaard pak beschuit met 12 tot 13 beschuiten. Door zijn leeftijd vertoont de bus tekenen van gebruik en typische slijtagesporen, wat bijdraagt aan zijn authentieke vintage karakter.

Historische Significatie:
Turkstra was destijds een bekend merk in Nederland, niet alleen vanwege hun kwaliteitsbeschuit, maar ook door hun iconische reclameartikelen zoals eierdopjes, schaaltjes en speldjes, allen versierd met het herkenbare logo van het bakkertje met een beschuit in de hand.

Gebruik en Functionaliteit:
Een beschuitbus zoals die van Turkstra is niet alleen een stukje nostalgie, maar ook praktisch in gebruik. Het beschermt beschuit tegen vocht en houdt het vers en knapperig. Door zijn decoratieve ontwerp en merkgebonden logo is het tevens een interessant verzamelobject voor liefhebbers van vintage keukenartikelen en reclame-erfgoed.

Conclusie:
Deze vintage beschuitbus van Turkstra met zijn unieke bakkersfiguurtje en karakteristieke sierranden biedt niet alleen een nostalgische blik op het verleden, maar ook een functioneel stukje geschiedenis van Nederlandse ambacht en reclame. Het is een waardevolle toevoeging voor verzamelaars en liefhebbers van retro design, waarbij de slijtagesporen juist bijdragen aan zijn authentieke uitstraling en historische waarde.

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
Vintage beschuitbus. Turkstra. Bakkersfiguurtje. Numans Blikfabrieken Amsterdam. Jaren 50 - 60. Retro keukenartikelen. Nederlands design. Beschuit bewaren. Nostalgisch verzamelobject. Blikken bus.

Land/Plaats van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Deze vintage beschuitbus van Turkstra met een iconisch bakkersfiguurtje is een nostalgisch en functioneel keukenartikel uit de jaren 50-60, vervaardigd door Numans Blikfabrieken Amsterdam.

Onderwerp / Thema
Vintage keukenartikel. Retro blikken bus. Nederlands design. Bakkersfiguur. Beschuit bewaren. Reclameartikel. Nostalgisch verzamelobject. Numans Blikfabrieken. Jaren 50 - 60. Historisch keukengerei.

Decoratie
De decoratie van de vintage beschuitbus van Turkstra kenmerkt zich door een crémegele achtergrond met rode sierranden en een centraal geplaatst logo van een bakkersfiguurtje dat een grote beschuit boven zijn hoofd tilt.

Categorie
Vintage blikken en trommels

Kleur
Créme - oranje

Uitgever
Turkstra Beschuit

Vervaardiger
Numans Blikfabrieken Amsterdam

Merk
Turkstra

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
De bijzonderheden van deze vintage beschuitbus van Turkstra omvatten een los oversluitdeksel, een unieke decoratie met een bakkersfiguurtje en een functioneel ontwerp voor het bewaren van beschuit.

Tijdperk
Jaren 1950 - 1960

Kwaliteit
Deze vintage beschuitbus van Turkstra verkeert in een authentieke staat met sporen van gebruik en leeftijdsgerelateerde slijtage.

Hoogte
21,60 cm

Diameter
10,60 cm

Inhoud
Geschikt voor het bewaren en opbergen van een hele rol beschuit

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel