Artikel 15 van 670

Uniek Vintage Blik uit Tilburg (1950-1960) met Paleis-Raadhuis, Tilburg

Artikelnummer: BT-4858-24
€ 5,95 (*Verzendkosten worden zichtbaar bij het afrekenen. *Gratis verzending pakket in Nederland vanaf € 75,- *Alle prijzen zijn inclusief btw)
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Uniek Vintage Blik uit Tilburg (1950-1960) met Paleis-Raadhuis, Tilburg

 • Vervaardiger/opdrachtgever: Stad Tilburg
 • Vervaardigingsdatum: Jaren 1950 - 1960

Productbeschrijving:
Dit unieke vintage blik uit de jaren 1950-1960 is een waardevolle vondst voor verzamelaars en liefhebbers van nostalgische items. Het rechthoekige blik, afkomstig uit Tilburg, is voorzien van een scharnierend oversluitdeksel. Het is gedecoreerd met iconische afbeeldingen die de rijke historie en het culturele erfgoed van de stad weerspiegelen.

De tekst op de rand aan de achterkant van het deksel is gedeeltelijk onleesbaar, maar zal door een echte Tilburger vast en zeker worden herkend.

Afbeeldingen op het blik:

 • Paleis-Raadhuis Tilburg: Gebouwd tussen 1847 en 1849. Dit pand diende aanvankelijk als koninklijke residentie en later als raadhuis, en speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van Tilburg.
   
 • Wilhelminapark: Dit park biedt sinds 1898 een rustige en groene omgeving voor zowel bewoners als bezoekers van Tilburg. Het is ontworpen ter ere van de inhuldiging van Koningin Wilhelmina.
   
 • Rijks H.B.S.: Deze middelbare school stond bekend om haar hoogstaande onderwijs en heeft bijgedragen aan de educatieve ontwikkeling van vele generaties.
   
 • Ringbaan-Oost: Een cruciale weg voor de infrastructuur van Tilburg, essentieel voor de verbinding tussen stadsdelen en de economische groei.
   
 • Textielfabriek: De textielindustrie was het kloppend hart van Tilburg en heeft een blijvende invloed gehad op de ontwikkeling van de stad.

Conditie:
Dit vintage blik verkeert in een staat die typerend is voor zijn leeftijd, met gebruikssporen en slijtage die bijdragen aan zijn authentieke charme. Bijgevoegde foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen:

 • Hoogte: 6 cm
 • Lengte: 16,8 cm
 • Breedte: 10,8 cm

Dit vintage blik is een prachtig stukje geschiedenis dat perfect geschikt is voor decoratie, verzameling of als een uniek cadeau. Het biedt een tastbare link naar het verleden en een herinnering aan de rijke culturele en industriële erfenis van Tilburg.

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
Vintage blik Tilburg. Paleis-Raadhuis Tilburg. Tilburg cultureel erfgoed. Historisch blik Tilburg. Tilburg textielindustrie. Wilhelminapark Tilburg. Ringbaan-Oost geschiedenis. Antieke blikken.

Land/Plaats van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Dit vintage blik uit de jaren 1950-1960, afkomstig uit Tilburg, is een tastbaar stukje geschiedenis en een uniek verzamelobject dat het culturele erfgoed van de stad weerspiegelt.

Onderwerp / Thema
Vintage memorabilia. Historische objecten. Nostalgische verzamelobjecten. Cultureel erfgoed. Lokale geschiedenis Tilburg. Industriële erfgoed Tilburg. Retro decoratie. Historische blikken. Collectors items.

Decoratie
Het blik is gedecoreerd met iconische afbeeldingen die de rijke historie en het culturele erfgoed van Tilburg, waaronder het Paleis-Raadhuis, Wilhelminapark, Rijks H.B.S., Ringbaan-Oost en de textielfabriek, prachtig weerspiegelen.

Categorie
Vintage blikken en trommels

Kleur
Meerkleurig

Uitgever
Stad Tilburg

Vervaardiger
Onbekend

Merk
Onbekend

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Dit vintage blik uit de jaren 1950-1960, afkomstig uit Tilburg, onderscheidt zich door zijn scharnierend oversluitdeksel en gedetailleerde decoratie met iconische afbeeldingen die de rijke geschiedenis en het culturele erfgoed van de stad belichten.

Tijdperk
Jaren 1950 - 1960

Kwaliteit
In een staat typerend voor zijn leeftijd vertoont dit vintage blik uit Tilburg gebruikssporen en slijtage, wat bijdraagt aan zijn authentieke charme.

Hoogte
6,00 cm

Lengte
16,80 cm

Breedte
10,80 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel