Artikel 18 van 670

Elegant Vintage Blikken Bonbondoosje met Rozendecoratie

Artikelnummer: BT-4855-24
€ 14,95 (*Verzendkosten worden zichtbaar bij het afrekenen. *Gratis verzending pakket in Nederland vanaf € 75,- *Alle prijzen zijn inclusief btw)
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Elegant Vintage Blikken Bonbondoosje met Rozendecoratie

 • Vervaardiger: Onbekend
 • Vervaardigingsdatum: Jaren 1960 - 1970
 • Gemerkt: 716
 • Mogelijkheid voor hangslotje

Productbeschrijving:
Dit rechthoekige vintage blikken bonbondoosje uit de jaren 1960-1970 is een klassiek verzamelobject met een nostalgische uitstraling. Het doosje is uitgevoerd met een scharnierend halfrond oversluitdeksel, voorzien van een sluiting die geschikt is voor een klein hangslotje. De decoratie kenmerkt zich door een rode ondergrond, versierd met diverse goudkleurige ornamenten in reliëf en afgewerkt met gouden sierranden aan de boven- en onderkant.

Op de zijkanten en het deksel zijn in een wit vlak afbeeldingen van rode rozen met groen blad te zien, wat het geheel een elegante en tijdloze uitstraling geeft. Het blik staat stevig op vier uitgestanste pootjes, die zich in de hoeken bevinden. Aan de onderkant van het doosje is het gemerkt met nummer 716.

Conditie:
Dit bonbondoosje verkeert in een goede vintage staat. Er zijn enkele sporen van gebruik en leeftijdsgebonden slijtage zichtbaar, wat de authenticiteit en charme van het object benadrukt. Bijgevoegde foto's geven een duidelijk beeld van de huidige staat van het doosje.

Formaat:

 • Hoogte: 9 cm
 • Lengte: 18 cm
 • Breedte: 15 cm

Rozen:
Rozen (geslacht Rosa) zijn bloemplanten die tot de rozenfamilie (Rosaceae) behoren. Wereldwijd bestaan er ongeveer 300 wilde soorten, naast de vele veredelde cultivars. De schijnvrucht van de roos staat bekend als de rozenbottel. Rozen worden al duizenden jaren gewaardeerd om hun schoonheid en geur en werden in de oudheid al gecultiveerd in China, Afrika, Griekenland, Rome en Egypte.


Voordelen en Interessante Aspecten:

 • Vintage Charme: Dit bonbondoosje biedt een nostalgische blik op de jaren 1960-1970 en is een prachtig voorbeeld van het vakmanschap uit die periode.
 • Decoratief: Met zijn rijke rode kleur en elegante rozenmotief is het doosje een decoratief object dat in elk interieur een mooie plek kan krijgen.
 • Praktisch: Het doosje kan, naast een decoratief stuk, ook praktisch gebruikt worden voor het opbergen van kleine voorwerpen.
 • Verzamelwaarde: Voor verzamelaars van vintage blikken en antieke voorwerpen is dit doosje een waardevolle toevoeging.

Dit rode vintage blikken bonbondoosje met rozendecoratie is niet alleen een functioneel object, maar ook een stukje geschiedenis dat herinnert aan de elegante ontwerpen van het verleden.

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
Vintage blikken bonbondoosje. Rozendecoratie. Jaren 1960-1970. Goudkleurige ornamenten. Retro tin box. Antiek blik. Nostalgisch decor. Verzamelobject. Decoratief object. Scharnierend deksel. Goede vintage staat. Rozenmotief. Elegante ontwerpen.

Land/Plaats van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Een elegant vintage blikken bonbondoosje uit de jaren 1960-1970, versierd met een rijk rood en goudkleurig ornamentenpatroon en een rozendecoratie.

Onderwerp / Thema
Vintage. Antiek. Blikken doos. Bonbondoosje. Rozendecoratie. Retro. Jaren 60. Nostalgisch. Collectors item. Decoratief. Relikwieën. Goudkleurige ornamenten. Scharnierend deksel. Blikken kistje. Uniek design.

Decoratie
De decoratie van het vintage blikken bonbondoosje bestaat uit een rode ondergrond met goudkleurige ornamenten in reliëf, omlijst met gouden sierranden, en afbeeldingen van rode rozen met groen blad op de zijkanten en het deksel.

Categorie
Vintage blikken en trommels

Kleur
Rood - wit - goud - groen - roze - oranje

Vervaardiger
Onbekend

Merk
Gemerkt aan onderzijde met Nr. 716

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
De bijzonderheden van dit blik zijn het scharnierende halfronde oversluitdeksel met hangsluiting, de decoratieve rode ondergrond met goudkleurige ornamenten en rozendecoratie, en de vier uitgestanste pootjes in de hoeken.

Tijdperk
Jaren 1960 - 1970

Kwaliteit
Het bonbondoosje verkeert in goede vintage staat met enkele gebruikssporen en leeftijdsgebonden slijtage.

Hoogte
8,00 cm

Lengte
18,00 cm

Breedte
15,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel