Artikel 16 van 666

Vintage Buiktrommel: Champ Clark's Sigarenblik uit de Jaren '60

Artikelnummer: BT-4853-24
€ 14,95 (*Verzendkosten worden zichtbaar bij het afrekenen. *Gratis verzending pakket in Nederland vanaf € 75,- *Alle prijzen zijn inclusief btw)
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Vintage Buiktrommel: Champ Clark's Sigarenblik uit de Jaren '60

  • Vervaardiger: Champ Clark & Lugano Sig.fabr. v/h R.H. Koning & Zn
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 1960

Productbeschrijving:
Dit vintage sigarenblik, een rechthoekig buiktrommelmodel, kenmerkt zich door zijn nostalgische charme en gedetailleerde afwerking. Het blik heeft een scharnierend deksel met een subtiel greepje, oorspronkelijk ontworpen voor gebruik door de firma Champ Clark voor hun Lugano sigaren.

De zijwanden van het blik zijn verfraaid met een donkerrode ondergrond waarop prachtige gekleurde reliëfornamenten kleuren te zien zijn. Het deksel vertoont dezelfde versiering, inclusief een ovaalvormig medaillon met een afbeelding van een oud zeilschip.

Aan de onderkant van het blik bevinden zich vier bolvormige pootjes, wat zowel de stabiliteit als de esthetiek versterkt. Op de bodem staat in een cirkel de tekst: "Container made in Holland."

Conditie:
Dit blik verkeert in een mooie vintage staat met lichte gebruikssporen en typische tekenen van ouderdom. Het vertoont een gefelste langsnaad in de hoeken, waarvan er één wat losgeraakt is zoals te zien op de bijgevoegde foto's. Deze foto's vormen een integraal onderdeel van de beschrijving.

Afmetingen:

  • Hoogte: 8 cm
  • Lengte: 21 cm
  • Breedte: 13 cm

Dit sigarenblik van Champ Clark is niet alleen een praktisch en stijlvol object uit het verleden, maar ook een tastbare herinnering aan vakmanschap en design uit de jaren 60. Perfect voor verzamelaars of liefhebbers van vintage decoraties.


"Champ Clark & Lugano: De Erfenis van een Iconische Sigarenfabriek in Nieuwe Pekela"

In het hart van Nieuwe Pekela, aan de Albatrosstraat 2-3, stond eens de bloeiende sigarenfabriek Champ Clark & Lugano Sig.fabr. v/h R.H. Koning & Zn. Opgericht rond 1920 als Albatros, transformeerde het bedrijf na de Tweede Wereldoorlog tot een N.V., waarbij de merken "Champ Clark" en "Lugano" prominente plaatsen kregen op de nationale en internationale markt voor sigaren.

De fabriek was niet alleen een economische motor voor de regio, maar ook een bron van gemeenschapsvorming. Uit het personeelsbestand van de fabriek ontstond het Chr. Mannenkoor "Albatros", dat tot op de dag van vandaag successen boekt. De naam "Albatros" werd later vereeuwigd in de straatnaam van de buurt waar de fabriek stond.

Helaas kwam er rond 1970 een einde aan het bestaan van de sigarenfabriek. Teruglopende verkopen, een verzwakte marktpositie en stijgende kosten dwongen het bedrijf tot sluiting. De fabrieksgebouwen werden afgebroken, maar de voormalige directeurswoning vond een nieuwe bestemming als ouderenpension, waar de geschiedenis van Champ Clark & Lugano voortleeft in de herinneringen van hen die er werkten en de lokale gemeenschap die het bedrijf kende.

Hoewel de fabriek niet meer fysiek aanwezig is, blijft Champ Clark & Lugano een blijvend symbool van vakmanschap en industriële geschiedenis, gekoesterd door degenen die de sigaren rookten en de mensen die ze met toewijding maakten.

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
Vintage sigarenblik. Champ Clark. Lugano. Jaren 1960. Buiktrommel sigarenblik. Nostalgische charme. Reliëfornamenten. Oud zeilschip afbeelding. Made in Holland. Vintage staat.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Vintage rechthoekig sigarenblik met gedetailleerde reliëfornamenten en een nostalgisch ontwerp, oorspronkelijk vervaardigd in de jaren 1960 door Champ Clark voor hun Lugano sigaren.

Onderwerp / Thema
Vintage. Sigarenblik. Nostalgisch. Reliëfornamenten. Jaren 1960. Champ Clark. Lugano sigaren. Gedetailleerd ontwerp. Hollandse fabricage. Verzamelobject.

Decoratie
De decoratie bestaat uit gedetailleerde kleurrijke reliëfornamenten op een donkerrode achtergrond, met een ovaalvormig medaillon op het deksel waarin een afbeelding van een oud zeilschip te zien is.

Categorie
Vintage blikken en trommels

Kleur
bruinrood - groen - blauw - oranje - goud

Uitgever
Champ Clark

Vervaardiger
Champ Clark & Lugano Sig.fabr. v/h R.H. Koning & Zn

Merk
Champ Clark Lugano

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Gedetailleerde reliëfornamenten op een donkerrode achtergrond, een scharnierend deksel met greepje, een ovaalvormig medaillon met een zeilschipafbeelding, vier bolvormige pootjes aan de onderkant, en het karakteristiek buikmodel. Hollandse fabricage.

Tijdperk
Jaren 1960

Kwaliteit
De kwaliteit van dit sigarenblik is uitmuntend, met gedetailleerde reliëfornamenten en een stevige constructie die getuigt van vakmanschap uit de jaren 1960.

Hoogte
8,00 cm

Lengte
21,00 cm

Breedte
13,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel