Artikel 19 van 670

Nostalgische Blikken Trommel van Van Nelle's Stoom Koffiebranderij en Theehandel uit 1976

Artikelnummer: BT-4854-24
€ 9,95 (*Verzendkosten worden zichtbaar bij het afrekenen. *Gratis verzending pakket in Nederland vanaf € 75,- *Alle prijzen zijn inclusief btw)
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Nostalgische Blikken Trommel van Van Nelle's Stoom Koffiebranderij en Theehandel uit 1976

  • Vervaardiger: Van Nelle
  • Vervaardigingsdatum: 1976

Productbeschrijving:
Beleef de rijke historie van Van Nelle met deze prachtige nostalgische blikken trommel uit 1976. Dit vintage blik, uitgevoerd in levendig rood, is ontworpen als een vierkante doos met een scharnierend oversluitdeksel. Het blik is gedetailleerd versierd met afbeeldingen die de geschiedenis van Van Nelle's Stoom Koffiebranderij en Theehandel illustreren. De trommel weerspiegelt het gevoel van "De rijzende hoop," een slogan die bij velen nostalgische herinneringen oproept terwijl u geniet van uw favoriete koffie en thee.

Kenmerken en Specificaties:

  • Ontwerp: Vierkante doos met scharnierend oversluitdeksel
  • Kleur: Levendig rood
  • Constructie: Gefelste bodem en langsnaad voor stevigheid en duurzaamheid
  • Scharnieren: Twee omhangscharnieren subtiel geïntegreerd in het ontwerp
  • Decoratie: Rijkelijk versierd met nostalgische afbeeldingen van alle kanten

Dit blik werd oorspronkelijk aangeboden als verpakking bij de aankoop van twee pakken Supra koffie van Van Nelle. Nu kunt u dit unieke stukje geschiedenis in handen krijgen en uw eigen collectie verrijken.

Conditie:
Dit vintage blik is in originele staat, met tekenen van gebruik en leeftijdsgebonden slijtage. De bijgevoegde foto's geven een duidelijk beeld van de huidige staat, zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

Afmetingen:

  • Hoogte 9 cm.
  • Lengte 17,5 cm.
  • Breedte 14,5 cm.

Voeg een Vleugje Nostalgie toe aan uw Interieur Deze nostalgische blikken trommel is niet alleen een functioneel item, maar ook een prachtig decoratief stuk dat een vleugje vintage flair aan elk interieur toevoegt.


Van Nelle: Een Rijke Historie van Koffie, Thee en Tabak

Van Nelle, gevestigd in Rotterdam, heeft een indrukwekkende geschiedenis als producent van shag, sigaretten, koffie en thee. De onderneming begon in 1782, toen Johannes van Nelle en zijn vrouw Hendrica een winkel openden aan de Leuvehaven. Na het overlijden van Johannes zette zijn weduwe de zaak voort, tot ook zij in 1813 overleed.

Johannes van Nelle jr. en zijn zwager Abraham Goedkoop namen de zaak over en dreven deze onder de naam "De Erven de Wed. J. van Nelle". In 1837 kocht de familie Van der Leeuw een aandeel in het bedrijf, en vanaf 1845 was Van Nelle volledig in hun handen. Onder leiding van Jacobus Johannes van der Leeuw breidde het bedrijf zich uit tussen 1837 en 1881. Hij legde wereldwijde handelscontacten, startte plantages in Nederlands-Indië en transformeerde de winkel tot een fabriek voor het branden van koffie en de verwerking van tabak en thee.

Tegen het einde van de 19e eeuw werden koffie en thee steeds belangrijker, en Van Nelle onderscheidde zich met een unieke aanpak, waaronder opvallende reclamefiguren zoals Piggelmee. Hoewel de Tweede Wereldoorlog moeilijke tijden bracht, herstelde het bedrijf zich in de jaren vijftig onder leiding van J.P. Coelingh. Een belangrijke innovatie was de introductie van de eerste versgemalen vacuümverpakte koffie, Supra, in 1962.

In 1916 kocht Van Nelle een terrein langs de Schie in Overschie, waar de wereldberoemde Van Nellefabriek, ontworpen door J.A. Brinkman en L.C. van der Vlugt, verrees. Dit architectonische meesterwerk, gebouwd tussen 1927 en 1929, werd een toonbeeld van het nieuwe bouwen.

Op 1 oktober 1954 trok de laatste Van der Leeuw zich terug uit de directie en werd Van Nelle een naamloze vennootschap. In 1977 verwierf het Amerikaanse Standard Brands alle aandelen van Van Nelle. Na een managementbuy-out in 1985 werd het bedrijf weer zelfstandig, tot het in 1989 werd overgenomen door Sara Lee/Douwe Egberts. Alle productiefaciliteiten werden gesloten en Van Nelle werd gereduceerd tot een merknaam met een rijke erfenis.


Conclusie:
Haal vandaag nog deze prachtige nostalgische blikken trommel van Van Nelle in huis en voeg een stukje rijke geschiedenis en vintage flair toe aan uw interieur. Dit unieke item biedt niet alleen een functionele waarde, maar ook een visueel aantrekkelijke toevoeging aan elke ruimte.

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
Nostalgische blikken trommel. Van Nelle's Stoom Koffiebranderij. Theehandel 1976. Vintage blik. Retro decoratie. Koffie en thee. Van Nelle geschiedenis. Supra koffie. Nostalgie. Van Nelle fabriek. Koffiebranderij Rotterdam. Van Nelle erfgoed. Oud-Hollands

Land/Plaats van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Een nostalgische blikken trommel uit 1976 van Van Nelle's Stoom Koffiebranderij en Theehandel, rijkelijk versierd en ideaal als vintage decoratie.

Onderwerp / Thema
Retro design. Ouderwetse plaatjes. Scharnierend oversluitdeksel. Nostalgische afbeeldingen. Vintage decor. Vierkante doos. Historisch thema. Decoratief object.. Gefelste bodem. Subtiele scharnieren. Klassieke stijl. Collectors item.

Decoratie
Deze blikken trommel is rijkelijk versierd met nostalgische afbeeldingen die de geschiedenis van Van Nelle's Stoom Koffiebranderij en Theehandel tot leven brengen.

Categorie
Vintage blikken en trommels

Kleur
Rood - blauw - groen - zwart

Uitgever
Van Nelle

Vervaardiger
Erven de wed. J. van Nelle

Merk
Van Nelle Supra

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Dit vintage blik uit 1976, oorspronkelijk aangeboden bij de aankoop van Supra koffie, is voorzien van een stevige gefelste bodem, subtiele scharnieren en levendige nostalgische afbeeldingen, waardoor het een uniek en decoratief verzamelobject is.

Tijdperk
1976

Kwaliteit
Dit nostalgische blik van Van Nelle uit 1976 is stevig en duurzaam dankzij de gefelste bodem en langsnaadconstructie, hoewel het tekenen van gebruik en leeftijdsgebonden slijtage vertoont.

Hoogte
9,00 cm

Lengte
14,50 cm

Breedte
17,50 cm

Inhoud
Geschikt voor 2 pakken Van Nelle Supra koffie

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel