Artikel 21 van 666

Sigarenblik van rond 1965 - NV Hofnar Sigarenfabrieken Valkenswaard

Artikelnummer: BT-4848-24
€ 7,50 (*Verzendkosten worden zichtbaar bij het afrekenen. *Gratis verzending pakket in Nederland vanaf € 75,- *Alle prijzen zijn inclusief btw)
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Sigarenblik van rond 1965 - NV Hofnar Sigarenfabrieken Valkenswaard

 • Vervaardiger: NV Hofnar sigarenfabrieken Valkenswaard Holland
 • Vervaardigingsdatum: circa 1960 - 1975

Productbeschrijving:
Dit rechthoekige sigarenblik uit 1965 is een prachtig voorbeeld van het vakmanschap en de marketingstrategie van NV Hofnar Sigarenfabrieken uit Valkenswaard, Nederland. Het blik is uitgevoerd met een scharnierend deksel.

Afmetingen:

 • Hoogte: 2 cm.
 • Lengte: 19,2 cm.
 • Breedte:van 12,5 cm.

Op het deksel van het blik staat de tekst "HOFNAR Luxe" samen met een afbeelding van een hofnar, het iconische logo van het merk. Dit logo was een herkenbaar en geliefd symbool voor de kwaliteit en elegantie die Hofnar sigaren vertegenwoordigden.

Specificaties van het sigarenblik:

 • Afmetingen: 19,2 cm x 12,5 cm x 2 cm
 • Tekst voorkant deksel: "Hofnar Luxe"
 • Tekst achterkant deksel: "NV Hofnar sigarenfabrieken Valkenswaard Holland"
 • Tekst zijkanten deksel: "Hofnar Luxe 10 sigaren 532"
 • Kleur: Rood
 • Bijzonderheid: Het originele bruine papieren inlegvel met de tekst "NV Hofnar sigarenfabrieken Valkenswaard Holland" is nog aanwezig

De binnenzijde van het deksel is bijzonder gedetailleerd met twee zwart-wit illustraties van de Hofnar sigarenfabrieken. Deze afbeeldingen geven een historisch inzicht in de omvang en het belang van de fabrieken in Valkenswaard, die bekend stonden om hun productie van hoogwaardige sigaren.

Staat van het sigarenblik:
Dit blik verkeert in een nette vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. De bijgevoegde foto's maken deel uit van de beschrijving en geven een duidelijk beeld van de huidige conditie.

Hofnar Sigarenfabrieken: De NV Hofnar Sigarenfabrieken waren een belangrijk onderdeel van de Nederlandse sigarenindustrie. Gevestigd in Valkenswaard, produceerde het bedrijf sigaren die bekend stonden om hun hoge kwaliteit en vakmanschap. De herkenbare hofnar als logo diende niet alleen als merkidentiteit, maar ook als garantie voor de luxe en verfijning die consumenten van Hofnar sigaren verwachtten.

Dit sigarenblik uit 1965, met zijn opvallende rode/witte kleur en originele inlegvel, is een bijzonder collectors item dat niet alleen de geschiedenis van Hofnar sigaren vastlegt, maar ook een glimp biedt van de tijd waarin sigaren een belangrijk cultureel en sociaal rol speelden.

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
Hofnar sigaren. sigarenblik. vintage sigarenblik. Hofnar Luxe. NV Hofnar Sigarenfabrieken. Valkenswaard. Nederlandse sigarenindustrie. collectors item. Vintage sigarenblik. Hofnar sigarenfabrieken. Verzamelaars. sigarenblik 1965. historisch sigarenmerk.

Land van herkomst
Nederland - Holland (Valkenswaard)

Soort object
Vintage sigarenblik van Hofnar uit 1965, vervaardigd door de NV Hofnar Sigarenfabrieken in Valkenswaard. Rechthoekige metalen doos met scharnierend deksel, gedetailleerde illustraties en originele papieren inlegvel, in nette staat met gebruikssporen.

Onderwerp / Thema
vintage sigarenblik. Hofnar sigaren. Nederlandse sigaren. sigarenverzameling. Hofnar Luxe sigaren. retro tabaksblik. sigarenfabriek Valkenswaard. historische sigarenmerken. sigaren geschiedenis. oude sigarenfabrieken.

Decoratie
De decoratie van het blik bestaat uit de tekst "HOFNAR Luxe" met een afbeelding van een hofnar op het deksel, twee zwart-wit illustraties van de Hofnar sigarenfabrieken aan de binnenzijde, en de originele bruine papieren inlegvel met fabrieksinformatie.

Categorie
Vintage blikken en trommels

Kleur
Rood - wit - zwart - bruin

Vervaardiger
NV Hofnar sigarenfabrieken Valkenswaard

Merk
HOFNAR Luxe

Materiaal
Blik - metaal verf

Bijzonderheden
Bijzonderheden van dit blik zijn de nette vintage staat, originele bruine papieren inlegvel, gedetailleerde zwart-wit illustraties van de Hofnar sigarenfabrieken aan de binnenzijde, iconische hofnar logo met de tekst "HOFNAR Luxe" op het deksel.

Tijdperk
1960 - 1975

Kwaliteit
Dit Hofnar sigarenblik uit 1965 verkeert in een nette vintage staat met gebruikssporen die typerend zijn voor zijn leeftijd, wat de duurzaamheid en het vakmanschap van het oorspronkelijke product benadrukt.

Hoogte
2,00 cm

Lengte
19,20 cm

Breedte
12,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel