Artikel 26 van 670

Vintage Koekjesblik: Groeten uit Doesburg - Een Historisch Verzamelaarsobject

Artikelnummer: BT-4847-24
€ 4,95 (*Verzendkosten worden zichtbaar bij het afrekenen. *Gratis verzending pakket in Nederland vanaf € 75,- *Alle prijzen zijn inclusief btw)
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Vintage Koekjesblik: Groeten uit Doesburg - Een Historisch Verzamelaarsobject

  • Vervaardiger: Drenthina Hoogeveen
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 50

Productbeschrijving:
Dit vintage koekjesblik uit de jaren 50 is een mooi voorbeeld van Nederlands vakmanschap en nostalgie. Het blik is uitgevoerd met een scharnierend oversluitdeksel, wat zorgt voor een stevige en betrouwbare afsluiting. De decoratie bestaat uit een blauwe ondergrond met witte belijning, die het blik een tijdloze en klassieke uitstraling geeft.

Op het deksel prijken verschillende zwart-wit ansichtkaarten van Doesburg met in het midden de tekst "Groeten uit Doesburg". De voorzijde van het deksel is voorzien van de opdruk "Banketbakkerij De Wolf" met bijbehorende adresgegevens en telefoonnummer, wat een persoonlijke en historische touch toevoegt aan dit verzamelobject. Dit blik is vervaardigd door N.V. Metaalwarenfabriek Drenthina, Hoogeveen, een gerenommeerde producent van blikverpakkingen.

Conditie:
Dit vintage blik verkeert in een goede staat, gezien zijn leeftijd. Er zijn normale gebruikssporen en lichte slijtage zichtbaar, wat bijdraagt aan de authentieke vintage charme. Foto's van het blik zijn beschikbaar en maken deel uit van de beschrijving om een helder beeld te geven van de huidige staat.

Afmetingen:

  • Hoogte: 6,5 cm
  • Lengte: 17 cm
  • Breedte: 11 cm

Dit vintage koekjesblik biedt niet alleen een praktische opslagoplossing, maar fungeert ook als een stuk levendige geschiedenis, dat het verhaal van zowel een Nederlandse banketbakkerij als de charmante stad Doesburg vertelt.


Doesburg, gelegen in de provincie Gelderland aan de rivier de IJssel, is een stad rijk aan geschiedenis. Bekend om zijn goed bewaarde middeleeuwse stadscentrum, biedt Doesburg een schilderachtige omgeving met vele monumentale gebouwen en smalle straatjes. Als een van de Hanzesteden speelde Doesburg een cruciale rol in de handel tijdens de middeleeuwen.

De stad herbergt ook het bekende Doesburgsche Mosterdmuseum en de Doesburgse Mosterdfabriek, waar de lokale mosterdtraditie in ere wordt gehouden. Jaarlijks organiseert Doesburg diverse culturele evenementen en markten, die veel bezoekers trekken. Het historische karakter en de pittoreske omgeving maken Doesburg tot een geliefde bestemming voor toeristen en dagjesmensen.

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
Vintage koekjesblik. Jaren 50. Scharnierend oversluitdeksel. Groeten uit Doesburg. Banketbakkerij De Wolf. Drenthina Hoogeveen. Goede vintage staat. Doesburg historische stad. Nederlandse provincie Gelderland. Middeleeuwse stadscentrum. Hanzesteden.

Land/Plaats van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Authentiek vintage koekjesblik uit de jaren 50 met scharnierend oversluitdeksel, gedecoreerd met ansichtkaarten en de tekst "Groeten uit Doesburg".

Onderwerp / Thema
Vintage verzamelobject. Retro keukenaccessoire. Nostalgisch decor. Antiek koekjesblik. Jaren 50 memorabilia. Historische ansichtkaarten. Oude bakkerijproducten. Nederlandse erfgoed. Decoratief blik. Historisch Doesburg.

Decoratie
De decoratie van dit vintage koekjesblik bestaat uit een blauwe ondergrond met witte belijning en zwart-wit ansichtkaarten met de tekst "Groeten uit Doesburg" op het deksel.

Categorie
Vintage blikken en trommels

Kleur
Blauw - zwart/wit

Uitgever
Drenthina Hoogeveen

Vervaardiger
N.V. Metaalwarenfabriek Drenthina, Hoogeveen

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Dit vintage koekjesblik uit de jaren 50, vervaardigd door Drenthina Hoogeveen, kenmerkt zich door een scharnierend oversluitdeksel, een blauwe ondergrond met witte belijning, en zwart-wit ansichtkaarten met de tekst "Groeten uit Doesburg".

Tijdperk
Jaren 50

Kwaliteit
Dit blik verkeert in een vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage.

Hoogte
6,50 cm

Lengte
17,00 cm

Breedte
11,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel