VERKOCHT

Artikel 35 van 666

Vintage Niemeijer's Tabakstrommel: Een Stukje Nostalgie

Artikelnummer: BT-4835-24

VERKOCHT


Vintage Niemeijer's Tabakstrommel: Een Stukje Nostalgie

  • Vervaardiger: Niemeijer BV
  • Vervaardigingsdatum: 1930 - 1960

Productbeschrijving:
Aanschouw de tijdloze charme van de Niemeijer's vintage tabakstrommel, een waar icoon uit de periode tussen 1930 en 1960. Vervaardigd door Niemeijer BV, dit rechthoekige blik straalt elegantie uit met zijn scharnierend oversluitdeksel, gedecoreerd in reliëf met een gouden ondergrond en rode accenten.

Het blik, een staaltje vakmanschap, is voorzien van twee omhangscharnieren met losse lipjes, en is zowel van binnen als van onderen bedekt met een goudkleurige afwerking. De binnenkant van het blik draagt op de bodem trots de tekst: "Niemeyer's tabak erkend de beste", een subtiele herinnering aan zijn gloriedagen.

Conditie:
Hoewel zijn leeftijd sporen heeft nagelaten, blijft dit blik zijn schoonheid behouden. In een nette brocante/vintage staat vertoont het enkele gebruikssporen en leeftijdsgerelateerde slijtage, met name aan de binnenkant van het deksel.

Afmetingen:
Met afmetingen van 7,5 cm in hoogte, 19,5 cm in lengte en 11,5 cm in breedte, is dit stuk zowel een esthetische toevoeging aan uw verzameling als een praktisch opbergmiddel.

Niemeyer
Achter dit blik schuilt een rijke geschiedenis. Niemeijer BV, ooit een bloeiend familiebedrijf, begon zijn reis in 1819 als een handel in koloniale waren, waaronder tabak. Door de jaren heen breidde het bedrijf zich uit, van de productie van tabak tot koffie en thee.

Tijdens turbulente tijden zoals de Grote Depressie en de Tweede Wereldoorlog, wist Niemeijer BV zich te handhaven door zich aan te passen en innovatief te zijn, met producten zoals surrogaatkoffie en theesurrogaat.

Hoewel het bedrijf in de jaren zestig gedwongen was de koffie- en theeverkoop stop te zetten vanwege de toenemende concurrentie, blijft de erfenis van Niemeijer BV voortleven in stukjes zoals deze vintage tabakstrommel.

Voeg een vleugje nostalgie toe aan uw interieur met dit prachtige stukje geschiedenis, een eerbetoon aan een tijdperk van vakmanschap en traditie.

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
Vintage tabakstrommel. Niemeijer's tabak. Niemeijer BV. Vintage blik. Retro tabakblik. Tabakstrommel verzamelen. Brocante tabakblik. Historisch tabakblik. Niemeijer's geschiedenis. Tabakstrommel specificaties.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Vintage tabakstrommel van Niemeijer BV, doordrenkt met nostalgie en vakmanschap, is een tijdloos verzamelobject dat zowel elegantie als geschiedenis uitstraalt.

Onderwerp / Thema
Houder. Productverpakking. Blik. Trommel. Vintage. Tabak. Niemeijer. Brocante. Nostalgie. Geschiedenis. Vakmanschap. Verzamelobject. Retro. Antiek.

Decoratie
De decoratie van dit blik bestaat uit een goudkleurige ondergrond met rode details en is uitgevoerd in reliëf.

Categorie
Vintage blikken en trommels

Kleur
De kleuren van ditt blik bestaan voornamelijk uit goudkleurige, zwarte en rode accenten.

Uitgever
Niemeyer BV

Vervaardiger
Niemeyer Tabak

Merk
NIEMEYER

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Dit blik, met zijn scharnierend oversluitdeksel, valt op door zijn reliëfdecoratie en goudkleurige afwerking, waardoor het een charmant en functioneel verzamelobject is.

Tijdperk
1930 - 1960

Kwaliteit
De kwaliteit van dit blik is opmerkelijk, met een nette brocante/vintage staat, ondanks enkele sporen van gebruik en leeftijdsgerelateerde slijtage.

Hoogte
7,50 cm

Lengte
19,50 cm

Breedte
11,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel