VERKOCHT

Artikel 34 van 666

Rode Vintage Trommel voor Koek van ARK met Bloem- en Vlinderdecor

Artikelnummer: BT-4836-24

VERKOCHT


Rode Vintage Trommel voor Koek van ARK met Bloem- en Vlinderdecor

  • Vervaardiger: Verblifa 
  • Vervaardigingsdatum: 1950 / 1975

Productbeschrijving:
Deze rode vintage trommel voor koek of biscuits van het merk ARK is vervaardigd door Verblifa en dateert uit de periode 1950-1989. De trommel is sierlijk versierd met bloem- en vlinderdecoraties in wit en goudaccenten. Het is voorzien van een scharnierend oversluitdeksel, dat aan de achterzijde duidelijk het merk ARK toont in donkergele belettering.

Conditie:
Deze trommel verkeert in een vintage staat en vertoont normale gebruikssporen en leeftijdgerelateerde slijtage. Bijgevoegde foto's zijn een essentieel onderdeel van de beschrijving en bieden een gedetailleerd beeld van de conditie.

Afmetingen:

  • Hoogte: 7,0 cm
  • Lengte: 17,0 cm
  • Breedte: 11,0 cm

Achtergrondinformatie over ARK:
ARK begon in 1920 als een ambachtelijke bakkerij, gespecialiseerd in beschuit en ontbijtkoek. De bakkerij werd geleid door een gezin met vijf zonen en twee dochters. In 1931 besloten twee van de zonen, Gerrit Jan en Martinus Johan van Ark, een fabriek te bouwen aan de Zwolseweg, waar Ark’s Beschuitfabriek nog steeds gevestigd is.

In de beginjaren produceerde ARK enkel beschuit en ontbijtkoek, maar in 1938 werd het assortiment uitgebreid met biscuits en koekjes. Aanvankelijk leverde ARK aan bakkers, maar later ook aan kruideniers door heel Nederland. De producten van ARK waren vooral populair in de provincies Overijssel, Zeeland en Zuid-Holland. In 1975 werd de fabriek overgenomen door Bolletje, waarbij de ARK-producten een waardevolle aanvulling vormden op het Bolletje-assortiment.

Voordelen en Interessante Aspecten:
Deze rode vintage trommel van ARK combineert authentiek en nostalgisch vintage design met unieke bloem- en vlinderdecoraties, waardoor het niet alleen functioneel is maar ook een aantrekkelijke decoratie voor elke keuken. Met een rijke geschiedenis in de Nederlandse bakkerij-industrie, vertegenwoordigt deze trommel het erfgoed en de kwaliteit van ARK, wat het tot een waardevol item maakt voor verzamelaars en liefhebbers van retro-items.

Deze rode vintage trommel van ARK combineert esthetiek met praktische bruikbaarheid en vertelt een verhaal van een tijdperk vol ambachtelijke traditie en innovatie in de Nederlandse bakkerijsector.

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
Vintage trommel. ARK koekentrommel. Bloem- en vlinderdecoratie. Retro keukendecoratie. Verblifa trommel. Nederlandse bakkerijgeschiedenis. Authentieke koektrommel. Nostalgisch design. Vintage koekjesblik. Bolletje overname ARK.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Deze rode vintage koektrommel van ARK, vervaardigd door Verblifa, is versierd met bloem- en vlinderdecoraties en voorzien van een scharnierend oversluitdeksel.

Onderwerp / Thema
Vintage koekentrommel. Retro koekblik. ARK Verblifa trommel. Bloem- en vlinderdecor. Nostalgische keukendecoratie. Nederlandse bakkerij. Verzamelaarsitem. Antieke koektrommel. Oude biscuitblik. Historisch keukenaccessoire.

Decoratie
De trommel is gedecoreerd met elegante bloem- en vlinderpatronen in wit en goudaccenten, wat een unieke en aantrekkelijke uitstraling geeft.

Categorie
Vintage blikken en trommels

Kleur
De trommel heeft een opvallende rode kleur die de details van de gouden en witte bloem- en vlinderdecoraties prachtig accentueert.

Uitgever
ARK

Vervaardiger
Verblifa

Merk
ARK

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
ChatGPT De trommel heeft een scharnierend oversluitdeksel met de merknaam ARK duidelijk leesbaar in donkergele belettering aan de achterzijde.

Tijdperk
1950 - 1975

Kwaliteit
De trommel verkeert in een vintage staat met normale gebruikssporen en leeftijdgerelateerde slijtage, wat bijdraagt aan de authentieke charme ervan.

Hoogte
7,00 cm

Lengte
17,00 cm

Breedte
11,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel