VERKOCHT

Artikel 38 van 666

Vintage Verkade Beschuitblik (1950-1980) - Perfecte Staat, Nostalgische Bloemenmotief!

Artikelnummer: BT-4832-24

VERKOCHT


Vintage Verkade Beschuitblik (1950-1980) - Perfecte Staat, Nostalgische Bloemenmotief!

  • Vervaardiger: Koninklijke Verkade fabrieken N.V.", "Zaandam - Holland
  • Vervaardigingsdatum: 1950 - 1980 

Productbeschrijving:
Ditt cilindrische beschuitblik van Verkade, vervaardigd tussen 1950 en 1980, is een verzamelwaardig stuk dat de charme en esthetiek van de mid-20e eeuw belichaamt. Dit blik is niet alleen functioneel, maar ook een mooi voorbeeld van vintage design.

Het decoratieve ontwerp bestaat uit een lichtgele ondergrond, versierd met drie verticale rijen wilde bloemen in de kleuren rood, geel en blauw. Tussen deze bloemenranden bevinden zich grijze korenaren, wat een mooi contrast vormt. Aan de onderrand van het blik staat de tekst: "Koninklijke Verkade fabrieken NV Zaandam Holland", wat de authenticiteit en herkomst van het product benadrukt.

Afmetingen en bijzonderheden:
Met een hoogte van 21,6 cm en een diameter van 10,8 cm heeft dit blik een ronde vorm met een oversluitdeksel, een steun voor het deksel, een rolrand op het deksel en een vouwrand op de doos. De naden zijn gefelst, terwijl het deksel naadloos is, wat bijdraagt aan de stevigheid en het strakke uiterlijk van het blik.

Conditie:
Dit beschuitblik verkeert in een zeer nette vintage staat, met minimale gebruikssporen en lichte slijtage passend bij de leeftijd. De bijgevoegde foto's geven een duidelijk beeld van de conditie en maken deel uit van deze beschrijving.

Het beschuitblik is niet alleen praktisch voor het bewaren van beschuit, maar ook een prachtig decoratief object dat een vleugje nostalgie toevoegt aan elke keuken. Het delicate bloemenmotief en de zorgvuldige afwerking maken het een waardevol verzamelobject voor liefhebbers van vintage items en historisch keukenmateriaal.

Geproduceerd in de periode 1950-1980 is deze Verkade beschuitbus een uitstekend voorbeeld van Nederlandse industriële kunst en vakmanschap. Door de combinatie van functionaliteit en esthetiek blijft dit blik een aantrekkelijk en waardevol item voor zowel verzamelaars als liefhebbers van vintage design.

Verkade, een Nederlands bedrijf van oorsprong, staat bekend om de productie van beschuit, chocolade en koek. Gedurende een bepaalde periode produceerde het bedrijf ook theelichtjes. Met hun fabrieken voornamelijk gevestigd in Zaandam, heeft Verkade een cruciale rol gespeeld in de ontwikkeling van de voedingsindustrie in de Zaanstreek.

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
Vintage beschuitbus. Verkade blik. Nostalgisch keukenaccessoire. Mid-20e eeuw design. Retro keuken decor. Verkade verzameling. Bloemenmotief blik. Antiek beschuitblik. Nederlandse keukenhistorie. Verkade fabrieken Zaandam.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Dit is een cilindrisch vintage beschuitblik van Verkade, vervaardigd tussen 1950 en 1980, met een lichtgele ondergrond en een decoratief bloemenmotief in uitstekende staat.

Onderwerp / Thema
Vintage beschuitbus. Retro beschuitdoos. Beschuittrommel. Beschuitblik. Retro blik. Vintage trommel. Beschuit houder. Productverpakking. Verkade verpakking. Nostalgische keukenaccessoire. Vintage keukenblik. Retro opslagblik. Antiek keukenblik. Opbergblik

Decoratie
Het lichtgele beschuitblik is versierd met drie verticale rijen wilde bloemen in rood, geel en blauw, afgewisseld met grijze korenaren.

Categorie
Vintage blikken en trommels

Kleur
Het blik heeft een lichtgele ondergrond met decoratieve elementen in de kleuren rood, geel, blauw en grijs.

Uitgever
Verkade

Vervaardiger
Koninklijke Verkade Fabrieken Zaandam - Holland

Fabrikant
Blikemba nv - Numans Blikfabrieken

Merk
VERKADE

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Deze vintage Verkade beschuitbus uit 1950-1980, met een lichtgele ondergrond en kleurrijke bloemenmotieven, heeft een los oversluitdeksel en verkeert in uitstekende staat, wat het een prachtig voorbeeld maakt van Nederlands industriële kunst en nostalgie.

Tijdperk
1950 - 1980

Kwaliteit
Verkeert in een uitstekende vintage staat

Hoogte
21,60 cm

Diameter
10,80 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel