Artikel 39 van 666

Veelkleurig Rechthoekig Blik van Van Nelle voor Koffie en Thee (1990-1999)

Artikelnummer: BT-4830-24
€ 5,95 (*Verzendkosten worden zichtbaar bij het afrekenen. *Gratis verzending pakket in Nederland vanaf € 75,- *Alle prijzen zijn inclusief btw)
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Veelkleurig Rechthoekig Blik van Van Nelle voor Koffie en Thee (1990-1999)

 • Vervaardiger: Van Nelle
 • Vervaardigingsdatum: 1990 - 1999

Productbeschrijving:
Dit veelkleurige rechthoekige blik van Van Nelle, vervaardigd tussen 1990 en 1999, is een nostalgisch heruitgave, ontworpen om de rijke geschiedenis van het merk te vieren. Het blik heeft afgeronde hoeken en is opgesierd met levendige blauwe, rode, groene en gele vlakken. De linkerzijkant toont een afbeelding van een theekopje, terwijl de rechterzijkant een koffiekopje weergeeft. De opvallende kleuren en heldere vlakverdeling zijn gebaseerd op het iconische ontwerp van Jac. Jongert uit de jaren 1930.

Kenmerken en Specificaties:

 • Afmetingen:
  • Hoogte: 15 cm
  • Lengte: 12 cm
  • Breedte: 8 cm
    
 • Ontwerp:
  • Buitenkant: Gekleurd in rood, groen, en blauw met een duidelijke vlakverdeling.
  • Tekst: "Van Nelle's Gebroken Thee" en "Van Nelle's Pakjes Koffie" in rood/gele vlakken.
  • Binnenkant: Goudkleurig vertind.
    
 • Constructie:
  • Het blik heeft een los deksel en een naar binnen gefelste bodem.

Van Nelle staat bekend om zijn hoge kwaliteit en innovatieve producten. Het veelkleurige blik uit de periode 1990-1999 is een symbool van deze rijke geschiedenis en het voortdurende streven naar kwaliteit en traditie. Dit blik, met zijn nostalgische ontwerp en praktische constructie, is niet alleen een functioneel opslagmiddel, maar ook een eerbetoon aan de rijke erfenis van Van Nelle.


Van Nelle: Rotterdamse Pionier in Koffie, Thee en Tabak
In 1782 openden Johannes van Nelle en zijn vrouw Hendrica een winkel aan de Leuvehaven in Rotterdam voor koffie, thee en tabak. Na Johannes' dood in 1811 zette zijn weduwe de zaak voort tot haar overlijden in 1813. Johannes van Nelle jr. en zijn zwager Abraham Goedkoop namen het over onder de naam "De Erven de Wed. J. van Nelle". In 1837, na het overlijden van Johannes jr., werd de familie Van der Leeuw mede-eigenaar, en later volledig eigenaar.

Onder Jacobus Johannes van der Leeuw groeide het bedrijf tussen 1837 en 1881. Hij breidde uit met wereldwijde handelscontacten en eigen plantages in Nederlands-Indië, en transformeerde de winkel tot een koffiebranderij en theeverwerkerij. Van Nelle werd welvarend door de focus op koffie en thee.

Van Nelle onderscheidde zich met unieke reclame, zoals Piggelmee. De Tweede Wereldoorlog was zwaar, maar onder directeur J.P. Coelingh herstelde het bedrijf in de jaren vijftig. In 1962 introduceerde Van Nelle Supra, de eerste versgemalen vacuümverpakte koffie, wat het succes verder vergrootte.

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
Van Nelle koffie en thee. nostalgisch koffieblik. veelkleurig rechthoekig blik. koffieblik jaren 1980-1999. vintage theeblik. Van Nelle geschiedenis. retro koffieblik ontwerp. Jac. Jongert ontwerp. koffieverpakking Van Nelle. vintage koffie- en theeblik.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Het veelkleurige rechthoekige blik van Van Nelle voor koffie en thee, vervaardigd tussen 1980 en 1999, is een nostalgische heruitgave met levendige kleuren en afbeeldingen van een koffie- en theekopje.

Onderwerp / Thema
Van Nelle blik. koffieblik. nostalgische verpakking. retro theeblik. vintage koffie en thee. historische koffieverpakking. Jac. Jongert ontwerp. Van Nelle heruitgave. koffie- en theeblik verzamelobject. Van Nelle's Gebroken Thee. Van Nelle's Pakjes Koffie

Decoratie
De decoratie van dit veelkleurige rechthoekige blik van Van Nelle bestaat uit blauwe, rode, groene en gele vlakken, met afbeeldingen van een theekopje op de linkerzijkant en een koffiekopje op de rechterzijkant.

Categorie
Vintage blikken en trommels

Kleur
Het blik is uitgevoerd in blauwe, rode, groene en gele kleuren.

Uitgever
Van Nelle

Vervaardiger
Van Nelle Rotterdam

Merk
Van Nelle

Materiaal
Blik - metaal - print

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel - Nostalgische heruitgave

Tijdperk
1980 - 1999

Kwaliteit
Dit blik verkeert in een goede vintage staat

Hoogte
15,00 cm

Lengte
12,00 cm

Breedte
8,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel