VERKOCHT

Artikel 36 van 1119

Vintage Douwe Egberts Koffieblik in Europese Volkskunststijl (1967-1970)

Artikelnummer: BT-4784-24

VERKOCHT


Vintage Douwe Egberts Koffieblik in Europese Volkskunststijl (1967-1970)

  • Vervaardiger: Douwe Egberts
  • Vervaardigingsdatum: 1967 - 1970

Productbeschrijving:
In de wereld van koffiegenieters staat Douwe Egberts niet alleen bekend om zijn verfijnde koffie, maar ook om zijn prachtige verzamelobjecten. Een opvallend voorbeeld hiervan is het rechthoekige koffieblik in Europese Volkskunststijl, uitgebracht als onderdeel van een serie van drie unieke blikken tussen 1967 en 1970.

Dit blik, gehuld in rood en verfraaid met authentieke beschilderingen uit Hindelopen, Finland of Joegoslavië, straalt in levendige oranje en blauwe tinten. Wat dit exemplaar extra bijzonder maakt, is het ontbreken van het DE-logo op zowel het deksel als de body, waardoor het een mysterieuze en exclusieve uitstraling krijgt.

Afmetingen:
Met een hoogte van 6 cm, lengte van 17 cm en breedte van 10,5 cm bestaat het blik uit afzonderlijke delen voor het deksel en de body. Deze artistieke serie werd speciaal in opdracht van Douwe Egberts vervaardigd en diende als een waardevolle toevoeging aan het assortiment. Interessant genoeg werd het aangeboden als toegift bij een aanbieding die een halfponds pak DE Roodmerk koffie voor slechts Hfl 2,75 betrof, gedurende de periode van 1967 tot 1970.

Conditie:
Ondanks dat dit Douwe Egberts blik de tand des tijds heeft doorstaan, vertoont het tekenen van vintage gebruik en leeftijdsgebonden slijtage. De bijgevoegde foto's bieden een gedetailleerd overzicht van de conditie van dit charmante verzamelobject en maken integraal deel uit van de beschrijving. Dit koffieblik weerspiegelt de rijke traditie van Douwe Egberts en voegt een vleugje Europese volkskunst toe aan elke verzameling.


Over Douwe Egberts:
Douwe Egberts, opgericht in 1753 door Egbert Douwes en Akke Thijsses in Joure, Friesland, is een iconisch Nederlands merk dat bekend staat om zijn koffieproducten. Van het selecteren van koffiebonen tot het branden en verpakken van koffieproducten, Douwe Egberts is betrokken bij de gehele koffieketen. Naast koffie biedt het merk ook thee, andere dranken, koffiezetapparaten en accessoires aan.

Niet alleen bekend om zijn producten, maar ook om zijn sociale en culturele impact, heeft Douwe Egberts een prominente rol gespeeld in het dagelijks leven in Nederland. Van de beroemde "koffiepottenactie" tot verschillende veranderingen en fusies door de jaren heen, Douwe Egberts blijft een essentieel onderdeel van de Nederlandse koffiecultuur.

 

© Copyright Retro & Design. Alle rechten voorbehouden. Tekst en afbeeldingen mogen niet worden gereproduceerd zonder toestemming.

TAGS
Douwe Egberts. Koffieblik. Europese Volkskunststijl. Vintage koffieblik. Verzamelobjecten. Koffieverzameling. Douwe Egberts collectibles. Koffiegeschiedenis. Nederlandse koffiecultuur. Iconisch koffiemerk.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Het betreft een vintage koffieblik in Europese Volkskunststijl, uitgebracht door Douwe Egberts tussen 1967 en 1970, met levendige beschilderingen en een exclusieve uitstraling.

Onderwerp / Thema
Vintage koffieblik. Europese volkskunst. Douwe Egberts collectibles. Koffieblik verzamelobjecten. Historische koffieverpakkingen. Retro koffieblik. Kunstzinnige koffieverpakking. Nostalgische koffieaccessoires. Koffiecultuur erfgoed. Antieke koffieblikken

Decoratie
De decoratie van dit koffieblik omvat levendige en authentieke beschilderingen in Europese Volkskunststijl, variërend van Hindelopen, Finse tot Joegoslavische motieven.

Categorie
Vintage blikken en trommels

Kleur
Roodbruin - meerkleurig

Uitgever
Douwe Egberts

Vervaardiger
D.E. - Douwe Egberts

Merk
Douwe Egberts

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Dit koffieblik is bijzonder vanwege zijn unieke Europese Volkskunstdecoratie, rood gekleurde ontwerp en het ontbreken van het DE-logo, wat een exclusieve en mysterieuze uitstraling geeft.

Tijdperk
1967 - 1970

Kwaliteit
Het koffieblik van Douwe Egberts uit de periode 1967-1970 vertoont tekenen van vintage gebruik en leeftijdsgebonden slijtage, maar behoudt desondanks zijn charme en historische waarde.

Hoogte
6,00 cm

Lengte
17,00 cm

Breedte
10,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel