VERKOCHT

Artikel 226 van 593

Schitterende Douwe Egberts koffiebus met een vleugje nostalgie!

Artikelnummer: BT-4521-23

VERKOCHT


Schitterende Douwe Egberts koffiebus met een vleugje nostalgie!

  • Vervaardiger: Douwe Egberts - D.E.
  • Vervaardigingsdatum: na 2000

Productbeschrijving
Stel je voor: een rechthoekige koffiebus van Douwe Egberts, verfraaid met charmante oude Hollandse taferelen die het hele koffieproces vangen, van het zetten tot het serveren, het inschenken en uiteindelijk het genieten van een heerlijke kop koffie.

Wat deze koffiebus echt bijzonder maakt, is de tekst op het deksel die aankondigt dat hier kostbare koffie wordt bewaard. En als je de zijkanten bekijkt, vertelt het blik je ook het verhaal van deze aromatische reis: de koffie wordt gezet, geserveerd, ingeschonken en uiteindelijk met liefde opgedronken.

Conditie
Deze koffiebus, vervaardigd door de beroemde Douwe Egberts, is een waar stukje geschiedenis. Hoewel het na 2000 is gemaakt, draagt het nog steeds de nostalgische charme van vervlogen tijden. Het blik verkeert in goede vintage staat, met hier en daar mogelijke sporen van gebruik en leeftijdsgebonden slijtage, wat alleen maar bijdraagt ​​aan zijn authentieke uitstraling.

Afmetingen
Met afmetingen van 20 cm in hoogte, 11,6 cm in lengte en 7 cm in breedte, is deze koffiebus niet alleen een functioneel stukje keukengerei, maar ook een decoratief pronkstuk dat een vleugje karakter en geschiedenis toevoegt aan elke koffieliefhebber's verzameling.

Mis deze kans niet om een vleugje nostalgie aan je ochtendritueel toe te voegen. Bestel deze prachtige Douwe Egberts koffiebus vandaag nog en geniet van koffie met een vleugje Hollandse geschiedenis!


Douwe Egberts (D.E.): Een Rijke Geschiedenis van Genot

De boeiende geschiedenis van Douwe Egberts vindt haar oorsprong in het jaar 1753, toen Egbert Douwes en zijn vrouw Akke Thysses de deuren openden van hun "winkel in koloniale waren" in het pittoreske Joure. Ze hadden dit avontuur aangedurfd na hun verhuizing vanuit het nederige Idskenhuizen. In deze bijzondere winkel, genaamd Douwe Egberts, koesterden ze een schat aan producten die het alledaagse leven verrijkten: van kruidenierswaren tot chocolade en zuidvruchten.

In 1780 droegen ze de fakkel over aan hun zoon, Douwe Egberts, en zijn vrouw Ymke Jacobs Visser. Deze naam prijkt tot op de dag van vandaag op het bedrijf. Onder hun bekwame leiding specialiseerde Douwe Egberts zich in het bewerken en mengen van koffie, thee en tabak.

Douwe Egberts bracht niet alleen de naam van de winkel, maar ook de droom van uitbreiding naar Joure. In zijn tijd groeide het bedrijf buiten de stadsgrenzen, waardoor Douwe Egberts niet enkel de naamgever, maar ook de grondlegger van de bedrijfsexpansie werd. Na het overlijden van Douwe Egberts in 1806 nam zijn tweede vrouw, Lysbeth Mintjes, het roer over.

In 1919 opende Douwe Egberts een tweede vestiging in Utrecht, gekozen vanwege de strategische centrale ligging in Nederland. Tien jaar later groeide de vestiging uit haar jasje, wat resulteerde in een verhuizing binnen de stad, van de Catharijnekade naar de Merwedekade. Daar bevindt het bedrijf zich tot op de dag van vandaag.

Douwe Egberts heeft ook een rol gespeeld in natuurbescherming door het initiatief te nemen tot het aanplanten van de Haulsterbossen. Deze bomen vonden hun wortels in de late jaren 40 en dienden als waardevolle grondstof voor de productie van lucifers.

Na de Tweede Wereldoorlog ondernam Douwe Egberts haar internationale avontuur door vestigingen te openen in landen als Frankrijk, Spanje, Denemarken, en vanaf 1948 ook in België. Met hoogwaardige producten en een voortdurende groei heeft Douwe Egberts zich ontwikkeld tot een vooraanstaande naam in de koffie-industrie, zowel nationaal als internationaal.

De erfenis van Douwe Egberts is er een van toewijding aan genot en vakmanschap, die begon in een kleine winkel in Joure en uitgroeide tot een wereldwijde invloed in de koffie- en theewereld. De passie voor kwaliteit en de ambitie om te blijven groeien hebben Douwe Egberts geholpen om haar plaats te veroveren als een icoon in de wereld van smaakbeleving. De naam Douwe Egberts staat symbool voor meer dan twee eeuwen van heerlijke momenten, gedeeld met mensen over de hele wereld, en blijft een bron van genot en inspiratie voor de toekomst.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Nostalgische koffiebus van Douwe Egberts

Onderwerp / Thema
Douwe Egberts - handelingen met betrekking tot koffie

Decoratie
Oud Hollandse Koffie taferelen

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Oranje - rood - bruin - groen - meerkleurig

Uitgever
Douwe Egberts B.V. Joure

Vervaardiger
Douwe Egberts B.V.

Merk
Douwe Egberts

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Dubbelwandig insluitdeksel

Tijdperk
Na 2000

Kwaliteit
Goede nette staat

Hoogte
20,00 cm

Lengte
11,60 cm

Breedte
7,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel