Artikel 5 van 15

Hamertje Tik: Creatief Spelen met Houten Speelgoed

Artikelnummer: SP-4380-23
€ 12,50
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Hamertje Tik: Creatief Spelen met Houten Speelgoed

  • Vervaardiger: Papita
  • Vervaardigingsdatum: 1970

Beschrijving
Hamertje Tik is een geliefd educatief spel waarbij kinderen met houten vormpjes, spijkers en een hamertje fantasiefiguren op een kurkbord kunnen maken. Het spel stimuleert de verbeelding, fijne motoriek en hand-oog coördinatie van kinderen.

Houten speelgoed, zoals Hamertje Tik, is mooi, duurzaam en prikkelt de zintuigen van kinderen. Het is een speciaal cadeau dat generaties lang meegaat en de creativiteit en plezier van kinderen bevordert. Ontdek de magie van Hamertje Tik en geef het cadeau van creativiteit en spelplezier!

Inhoud

  • Twee hamertjes
  • Zakje spijkers
  • Twee kurkboardplaten
  • Zes zakjes met gekleurde houten vormpjes

Conditie
Dit spel verkeert in een goede vintage staat. Vooral de doos vertoont sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. De foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen doos

  • Hoogte: 4 cm
  • Lengte: 31,5 cm
  • Breedte: 22,5 cm

Papita: Het Educatieve Speelplezier van Vroeger

Papita, een merk van gezelschapsspellen dat oorspronkelijk werd geproduceerd door de Nederlandse Spellenfabriek Jumbo (Hausemann & Hötte), had in de jaren 50 van de vorige eeuw zijn glorietijd. Dit merk stond bekend om zijn educatieve spellen voor kinderen, die zowel vermakelijk als leerzaam waren. Een van de bekende spellen die onder het merk Papita werden uitgebracht, is het geliefde Hamertje Tik. 

Papita-spellen waren geliefd vanwege hun educatieve waarde en speelse benadering van leren. Ze waren ontworpen om kinderen belangrijke vaardigheden en kennis bij te brengen op een interactieve en boeiende manier. Hamertje Tik, een van de spellen die onder het merk Papita werden uitgebracht, is een uitstekend voorbeeld van dit educatieve speelplezier.

Hamertje Tik stimuleert de creativiteit en fijne motoriek van kinderen. Het spel bestaat uit een kurkbord, houten vormpjes, spijkers en een hamertje. Door de vormpjes op het bord te plaatsen en ze vervolgens met de spijkers vast te tikken, kunnen kinderen hun eigen ontwerpen creëren. Of het nu gaat om kleurrijke bloemen, grappige dieren of andere fantasiefiguren, de mogelijkheden zijn eindeloos. Tijdens het spelen leren kinderen nauwkeurigheid, hand-oog coördinatie en ruimtelijk inzicht, terwijl ze tegelijkertijd plezier beleven aan het creëren van hun eigen kunstwerken.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Hamertje Tik van Papita 1970

Onderwerp / Thema
Papita - Jumbo (Hausemann & Hötte) - handvaardigheid

Categorie
Vintage speelgoed

Kleur
Meerkleurig

Aantal spelers
Twee personen

Leeftijd
Vanaf 3 jaar

Moeilijkheidsgraad
Eenvoudig

Uitgever
Papita - Jumbo (Hausemann & Hötte)

Merk
Papita

Materiaal
Karton - papier - ijzer - hout

Tijdperk
1970

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
4,00 cm

Lengte
32,50 cm

Breedte
22,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel