VERKOCHT

Artikel 126 van 1128

Vintage blikken trommel voor koek van Verkade met afbeeldingen van Amsterdam

Artikelnummer: BT-4365-23

VERKOCHT


Vintage blikken trommel voor koek van Verkade met afbeeldingen van Amsterdam

  • Vervaardiger: Koninklijke Verkade
  • Vervaardigingsdatum: 1985 

Beschrijving
Vintage blikken trommel van Verkade voor koekjes en biscuits. Het blik heeft een rechthoekige vorm met afgeronde hoeken en is uitgerust met een los oversluitdeksel.

De decoratie van het blik bestaat uit een gele ondergrond met op alle zijden een Amsterdams stadsgezicht in de sneeuw. De stadsgezichten zijn rood omkaderd met op iedere hoekpunt een blauwe palmet. Op het deksel, de Brouwersgracht met ophaalbrug en pakhuizen. Rond de zijkant van het blik (met de klok mee): De Verkadefabrieken te Zaandam gezien vanaf de Zaan/ 'De Amstelhoek' met geopende ophaalbrug/ De Prins Hendrikkade met Schreierstoren, Nicolaaskerk en Centraal Station/ 'De Magere Brug'. Op het deksel linksonder de naam 'Verkade'.

Conditie
Dit blik verkeert in een vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 7.0 cm
  • Lengte: 21.0 cm 
  • Breedte: 13.5 cm 

Verkade is een van oorsprong Nederlands bedrijf dat artikelen als beschuit, chocolade en koek vervaardigde. Ook werden er enige tijd theelichtjes vervaardigd. De fabrieken van Verkade zijn vanouds gevestigd in Zaandam en zijn belangrijk in de ontwikkeling van de voedingsindustrie van de Zaanstreek.

Verkade, een Hollandser merk is er haast niet. 
Verkade is opgericht op 2 mei 1886. Toen opende Ericus Gerhardus Verkade zijn Stoom-, Brood en Beschuitfabriek “De Ruyter”. De naam “De Ruyter” was gekozen met een buiging naar het verleden; de eerste meelmolen van West Zaandam droeg die naam. De producten van het eerste uur waren; brood, beschuit, honing ontbijtkoek en Langetjes, later kwamen ook de waxinelichtjes hierbij. “De Ruyter” is nu nog steeds herkenbaar in het logo van het Verkade merk. In de loop der tijd is Verkade overgegaan op het maken van koekjes en chocolade. 

Land/Plaats van herkomst
Nederland

Soort object
biscuitblik - koektrommel van Verkade

Onderwerp / Thema
Verkade - blik - trommel - koek - biscuits - productverpakking - bewaren - opbergen

Decoratie
Diverse tekeningen van Amsterdam

Categorie
Vintage blikken

Kleur
geel - oranje - wit

Uitgever
Verkade

Vervaardiger
Koninklijke Verkade fabrieken NV Zaandam Holland

Merk
VERKADE

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel

Tijdperk
1985

Kwaliteit
Goede gebruikte vintage staat

Hoogte
7,00 cm

Lengte
21,00 cm

Breedte
13,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel