Vorige Artikel 153 van 562 Volgende

CheeSmart Tupperware, witte kaasdoos

Artikelnummer: TW-4357-23
€ 12,50
Voorraad 1 stuk

CheeSmart Tupperware, witte kaasdoos

  • Vervaardiger: Tupperware Brands Corporation
  • Vervaardigingsdatum: na 2000

Beschrijving
De Tupperware kaasdoos medium, genaamd CheeSmart, is een handige en innovatieve kaasdoos die vocht en geurtjes elimineert dankzij het rooster in de stolp. De doos bevat een membraan dat ervoor zorgt dat het aroma van de kaas behouden blijft, waardoor de kaas langer vers blijft en je geld bespaart. Bovendien blijft de rest van je koelkast geurvrij. Via het kijkvenster in de stolp kun je gemakkelijk zien welke kaas erin ligt. De doos heeft ook een omkeerbare serveerschaal die aan beide kanten bruikbaar is en geschikt is voor verschillende soorten kazen, zelfs vochtige kazen zoals mozzarella of feta. Boter kan ook optimaal bewaard en geserveerd worden in deze doos. Er is ook een kleinere versie van de CheeSmart, de CheeSmart Junior, die ideaal is voor het bewaren van kleine porties van verschillende kazen of één groot blok van een bepaalde kaassoort. De doos kan ook worden gebruikt om heerlijke kaashapjes te maken of verse kaas te raspen over pizza's, pastagerechten, salades en meer. De afmetingen van de complete CheeSmart zijn L 21,2 × B 20,4 × H 9,5 cm.

Conditie
Deze Tupperware kaasdoos verkeert in een goede staat met enkele kleine sporen van gebruik. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 9,5 cm
  • Lengte: 21,2 cm
  • Breedte: 20,4 cm

In 1944 richtte Earl Tupper de "Tupperware Plastics Company" op. Deze Amerikaanse scheikundige (afkomstig van de firma DuPont) was een pionier in het gebruik van polyethyleen voor huishoudelijke toepassingen. Twee jaar later lanceerde Mr Tupper zijn “Wonderbowl”, een "miraculeuze" kom met een revolutionaire luchtdichte sluiting, die veel lichter en steviger was dan het traditionele glas en aardewerk.
De eerste jaren waren de producten te koop in warenhuizen, ijzerwinkels en andere handelszaken. Maar op die manier kwam de uitzonderlijke kwaliteit van de Tupperware producten niet tot haar recht. Niemand nam immers de tijd om aan de consumenten de voordelen van deze lucht- en waterdichte kommen te tonen en uit te leggen.

In 1948 introduceerde vice presidente Brownie Wise de Tupperware Home Party, een hele nieuwe manier om de producten rechtstreeks bij de consument te brengen. Zo konden de vele mogelijkheden van de producten persoonlijk gedemonstreerd worden.

Land van herkomst
Orlando, Florida, U.S.A. Brussels, London, Melbourne, Toronto, Tokyo

Soort object
Tupperware kaasdoos - CheeSmart

Onderwerp / Thema
Kaas - plastic doos - Tupperware - bewaren - opbergen

Categorie
Vintage Tupperware

Kleur
Wit

Auteur(s)
Earl Tupper

Uitgever
Tupperware Brands Corporation

Vervaardiger
Tupperware Plastic Company

Merk
Tupperware

Materiaal
Plastic - polyetheen

Bijzonderheden
Rooster in stolp

Tijdperk
Na 2000

Kwaliteit
Goede staat

Hoogte
9,50 cm

Lengte
21,20 cm

Breedte
20,40 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2023 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel