Vorige Artikel 73 van 181 Volgende

Rode hoge blikken bus met voorstelling van zeilschepen voor VAN MELLE Vruchten Drops

Artikelnummer: BT-4354-23
€ 24,95
Voorraad 1 stuk

Rode hoge blikken bus met voorstelling van zeilschepen voor VAN MELLE Vruchten Drops

  • Vervaardiger: Wed. J. Bekkers & Zoon 
  • Periode: 1925 tot 1960 

Ronde hoge rode bus van Van Melle Vruchten Drops met afbeelding van een schip 

Beschrijving
Deze ronde, hoge blikverpakking is onmiddellijk herkenbaar aan zijn afbeelding van zeilschepen die volle vaart maken over de golven. Op het grootste schip wappert bovenin de Hollandse wimpel en de Nederlandse leeuw siert het onderste zeil. Het beeldmerk van Van Melle's Confectionary Works staat op het middelste zeil en is ook te vinden op het losse oversluitdeksel.

Het verhaal van het rode winkelblik gaat terug tot de jaren '20 van de vorige eeuw. De blikverpakking werd in die tijd vervaardigd door Wed. J. Bekkers & Zoon. Het is duidelijk dat er veel aandacht is besteed aan het creëren van een visueel aantrekkelijk product.

De rode ondergrond van het blik vormt een opvallend contrast met de zwarte en gouden afbeelding van de zeilschepen. De gebruikte 'gotische' letters dragen bij aan het historische karakter van de verpakking. 

Het winkelblik van Van Melle's Vruchten drops was zo'n succes dat het in de jaren '30 van de vorige eeuw werd uitgebreid met gele en oranje varianten. Toch bleef het rode blik de meest populaire van de drie en deze werd geproduceerd tot ver in de jaren '50.

Conditie
Dit blik heeft een gebutst uiterlijk en verkeert in een vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. de foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 24 cm 
  • Diameter: 13.5 cm

Van Melle begon omstreeks 1840 als een bakkerij te Breskens. Melle begon halverwege de 19e eeuw met het maken van 'suikerbollen'. Een snoepje dat zijn Vlaamse bediende hem leerde. De ballen blijken enorm populair in een tijd dat snoep voor de meeste mensen een ongekende luxe is. In 1900 begon Izaak van Melle deze ook machinaal te produceren. Omstreeks 1920 startte Izaaks broer Dirk-Machiel met een fabriek voor biscuits en wafels, waaronder het Mariakaakje. 

Men zocht internationaal naar recepturen en vanaf 1926 werden toffees vervaardigd, alsmede de vruchtenkaramel en pepermuntkaramel die vanuit Polen werden geïntroduceerd. Deze snoepjes zijn wereldwijd nog altijd populair onder de namen Fruittella en Mentos.

 

 

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Vintage blikken bus voor Van Melle's Vruchtendrops

Onderwerp / Thema
Blik - winkelblik - Van Melle - snoep - vruchtendrops - productverpakking

Decoratie
Zeilschepen - viermaster

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Rood - zwart - goud

Uitgever
Van Melle's Confectionary Works

Vervaardiger
Wed. J. Bekkers & Zoon.

Fabrikant
Van Melle Breskens

Merk
Van Melle's Vruchtendrops

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel

Tijdperk
1920 - 1960

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
24,00 cm

Diameter
13,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2023 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel