VERKOCHT

Artikel 463 van 1128

Geel koekblik van Verkade met decor van getekend hollands landschap

Artikelnummer: BT-4353-23

VERKOCHT


Geel koekblik van Verkade met decor van getekend hollands landschap

  • Vervaardiger: Koninklijke Verkade Fabrieken B.V. Zaandam Holland
  • Vervaardigingsdatum: 1981

Beschrijving
Dit is het bekende gele blik met het getekende Hollands landschap dat geproduceerd werd door de Verkade fabriek. Het blik is uitgevoerd met een los oversluitdeksel.

Oorspronkelijk gebruikt om Verkade koekjes in te verpakken en nu een gewild verzamelobject vanwege de aantrekkelijke illustraties. Het gele blik heeft een afbeelding van een typisch Nederlands landschap met onder andere een molen, boten op het water en koeien in de wei. De illustratie is gemaakt met veel oog voor detail.

Het Verkadeblik was onderdeel van een serie blikken met verschillende landschappen. Dit blik met het gele landschap is echter het meest bekende en meest geliefde exemplaar. ​ Een veel gezocht verzamelobject onder Verkade fans en verzamelaars van vintage blikken in het algemeen.

Verkade is een bekend Nederlands merk dat al sinds 1886 bestaat en voornamelijk bekend is geworden door het produceren van koekjes en chocolade. Het merk staat bekend om zijn hoge kwaliteit en traditionele recepten.

Conditie
Dit Verkadeblik verkeert in een goede vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. De foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 6 cm. 
  • Lengte: 21 cm. 
  • Breedte: 13,5 cm. 

Verkade, een Hollandser merk is er haast niet. 
Verkade is opgericht op 2 mei 1886. Toen opende Ericus Gerhardus Verkade zijn Stoom- , Brood en Beschuitfabriek “De Ruyter”. De naam “De Ruyter” was gekozen met een buiging naar het verleden; de eerste meelmolen van West Zaandam droeg die naam. De producten van het eerste uur waren; brood, beschuit, honing ontbijtkoek en Langetjes, later kwamen ook de waxinelichtjes hierbij. “De Ruyter” is nu nog steeds herkenbaar in het logo van het Verkade merk. In de loop der tijd is Verkade overgegaan op het maken van koekjes en chocolade. 

Land/Plaats van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Vintage koekjesblik van Verkade

Onderwerp / Thema
Blik - Verkade - koekjes - biscuits - productverpakking

Decoratie
Hollands landschap

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Geel - wit

Uitgever
Verkade

Vervaardiger
Koninklijke verkade fabrieken Zaandam Holland

Merk
Verkade

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel

Tijdperk
1981

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
6,00 cm

Lengte
21,00 cm

Breedte
13,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel