VERKOCHT

Vorige Artikel 29 van 783 Volgende

Vintage De Gruyter’s theeblik met Kerst decoraties

Artikelnummer: BT-4342-23

VERKOCHT


Vintage De Gruyter’s theeblik met Kerst decoraties

  • Vervaardiger: Verblifa - Verenigde Blikfabrikanten Amsterdam, sinds 1912 
  • Vervaardigingsdatum: 1930 tot 1950 

Beschrijving
Dit rechthoekige blik van De Gruyter is een waardevol stukje geschiedenis van deze iconische Nederlandse supermarktketen. Het blik is uitgevoerd met een rode kantbelijning en heeft een scharnierend oversluitdeksel. Het tafereel op het deksel toont een 19e-eeuwse postkoets die langs een herberg of uitspanning rijdt in een dorp. Aan de zijkanten van het blik zijn taferelen afgebeeld van vogels, schapen, konijnen en ganzen in de sneeuw. Deze winterse taferelen geven het blik een prettige Kerst uitstraling.

Het vintage blik werd gebruikt als productverpakking voor De Gruyter's Thee. Aan de binnenkant van het deksel staat dan ook het merk gemarkeerd. Het blik was populair onder klanten vanwege de hoogwaardige kwaliteit van De Gruyter-producten en de nostalgische uitstraling van het blik zelf.

Vandaag de dag is dit vintage blik van De Gruyter een gewild verzamelobject voor liefhebbers van nostalgie en vintage kerstdecoratie. Het is een waardevol stukje geschiedenis van De Gruyter en herinnert ons aan de rijke geschiedenis van deze iconische Nederlandse supermarktketen.

Conditie
Dit blik van De Gruyter verkeert in een goede vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. De foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 6 cm
  • Lengte: 17.5 cm
  • Breedte: 10.5 cm

De Gruyter was een Nederlandse supermarktketen die in 1818 werd opgericht door Johannes de Gruyter in 's-Hertogenbosch. Het bedrijf groeide uit tot een van de grootste retailers van Nederland en was bekend om zijn assortiment van verse producten, waaronder kaas, vleeswaren, groenten en fruit.

De winkels van De Gruyter waren herkenbaar aan hun kenmerkende rode gevels en werden gewaardeerd om hun kwaliteit en klantenservice. Het bedrijf bleef succesvol tot de jaren '70, toen de concurrentie van discounters en supermarktketens begon toe te nemen. Uiteindelijk werd De Gruyter verkocht aan Koninklijke Ahold, het moederbedrijf van Albert Heijn, in 1972.

Tegenwoordig bestaat De Gruyter niet meer als aparte supermarktketen, maar het merk is nog steeds bekend en geliefd bij veel Nederlanders vanwege de nostalgische waarde en de herinneringen aan de tijd dat De Gruyter nog een belangrijke speler was in de Nederlandse detailhandel.

Hoewel De Gruyter niet meer bestaat, blijft het een belangrijk onderdeel van de Nederlandse geschiedenis en heeft het een blijvende invloed gehad op de ontwikkeling van de supermarktsector in Nederland.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Vintage blik voor De Gruyter's Thee

Onderwerp / Thema
De Gruyter - thee - productverpakking - Kerst

Decoratie
Postkoets in een dorp - vogels - schapen - konijnen - ganzen - hulst - sneeuw

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Rood - geel - groen - meerkleurig

Uitgever
De Gruyter

Vervaardiger
Verblifa - Verenigde Blikfabrikanten Amsterdam, sinds 1912

Merk
De Gruyter's Thee

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Scharnierend oversluitdeksel - Kerst thema

Tijdperk
1930 - 1950

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik

Hoogte
6,00 cm

Lengte
17,50 cm

Breedte
10,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2023 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel