Artikel 109 van 158

Vintage blik voor het bewaren van koffiebonen - merk Koffie Hostens, Roeselaren

Artikelnummer: BT-4333-23
€ 24,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Vintage blik voor het bewaren van koffiebonen - merk Koffie Hostens, Roeselaren

  • Vervaardiger: Et.J.Schuybroek S.A Hoboken – Antwerp
  • Vervaardigingsdatum: 1925 - 1950

Beschrijving
Dit vintage blik is meer dan alleen een bewaarplaats voor koffiebonen. Het is een tijdcapsule van de geschiedenis van koffieconsumptie in de vroege twintigste eeuw. Het blik, dat dateert uit de periode tussen 1920 en 1960, is een typisch voorbeeld van de blikken die werden gebruikt voor het opslaan en verkopen van koffiebonen in die tijd.

Ditt blik is van metaal en de roodkleurige ondergrond is voorzien van de merknaam 'Koffies Hostens' uit Roeselaren. Het blik is uitgevoerd met een los oversluitdeksel. Het formaat van dit blik suggereert dat het bedoeld was voor directe verkoop aan klanten in plaats van het bewaren van grote hoeveelheden koffiebonen.

De decoratie van het blik is eenvoudig maar doeltreffend. Het merk "Koffies Hostens" is duidelijk te lezen in een elegante, schreefloze lettertype. Verder is het blik voorzien van een afbeelding van de Hostens koffiefabriek. Het geheel geeft een gevoel van ambachtelijkheid en kwaliteit.

De koffiebranderijen hadden verschillende brandingstechnieken en verkochten hun eigen merken aan lokale kruideniers en handelaars in koloniale waren. Dit blik van Koffies Hostens getuigt van de trots die koffiebranders hadden in hun producten.

Hoewel dit blik nu meer dan 70 jaar oud is, is het nog steeds in een goede gebruikte staat. Het is een perfecte aanvulling voor een verzamelaar van vintage blikken en een mooie herinnering aan de rijke geschiedenis van koffie in België.

Conditie
Dit blik verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 18 cm.
  • Diameter: 15,5 cm.

Land van herkomst
België

Soort object
Vintage bewaarblik voor koffiebonen

Onderwerp / Thema
Koffie - koffiebonen - Koffies - Hostens - Roeselare

Decoratie
Koffiefabriek Hostens

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Oranje - groen - zwart - wit

Uitgever
Koffies Hostens Roeselare

Vervaardiger
Et.J.Schuybroek S.A Hoboken – Antwerp

Merk
Koffies Hostens

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel

Tijdperk
1925 - 1950

Kwaliteit
Goede vintage staat met sporen van gebruik

Hoogte
18,00 cm

Diameter
15,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel