VERKOCHT

Artikel 380 van 1128

Grote vintage Tupperware schenkkan of strooier, pastelblauw

Artikelnummer: TW-4183-23

VERKOCHT


Grote vintage Tupperware schenkkan of strooier, pastelblauw

  • Vervaardiger: Tupperware Brands Corporation
  • Vervaardigingsdatum: vanaf 1961

Beschrijving
Dit is het grotere broertje van de bekende melk en suikerkannetjes. Deze originele vintage schenkkan of strooier met een inhoud van ruim 1 liter is van Tupperware. Het deksel is afneembaar, zodat hij gemakkelijk is te vullen en schoon te maken. Het deksel kan stevig vastgeklikt worden op de basis. In het deksel zit een afsluitbare opening voor strooien of gieten. Te gebruiken voor suiker of melk, maar natuurlijk ook prima voor hagelslag of sap.

Conditie
Deze Tupperware schenkkan of strooier verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage.

Formaat

  • Hoogte: 14 cm
  • Lengte: 17 cm
  • Breedte: 12,5 cm
  • Inhoud: 1 liter

Tupperware is de merknaam van een productlijn van voornamelijk kunststofproducten voor huishoudelijk gebruik. Tupperware producten worden geproduceerd door de firma Tupperware Brands Corporation, een multinational met vestigingen over de hele wereld. De Tupperware fabriek voor de Benelux-landen bevindt zich in Aalst.

Tupperware werd ontwikkeld in 1946 door Earl Tupper in de Verenigde Staten. Het betrof kunststof bakjes waarin voedsel luchtdicht kon worden bewaard.

De firma Tupperware gebruikte als verkoopstrategie huisvrouwen bijeenkomsten ten huize van een van hen, de zogenaamde Tupperwareparty. Dit is een vorm van multi-level marketing. Brownie Wise (1913-1992), een voormalig verkoop agente, ontwikkelde deze strategie. Begin jaren 1950 nam de verkoop en populariteit enorm toe.

Tupperware breidde in de jaren 1960 de activiteiten uit naar Europa en vervolgens over de rest van de wereld. 

Een Tupperwareparty is een verkoopevenement waarbij een Tupperware consulent uitleg geeft over de producten aan de hand van de catalogus in het huis van een gastvrouw of gastheer die vriendinnen, vrienden, familie en/of buren te gast heeft. Afhankelijk van de hoogte van de omzet ontvangt de gastvrouw of gastheer als beloning gratis producten. Ook eventuele vervolgafspraken die door gasten kunnen worden gemaakt om een party te geven worden beloond met gratis producten. De gastvrouw of gastheer kan ook kiezen voor een zogenoemde kookstudio in plaats van de traditionele party. Tijdens deze kookstudio gaan de potentiële kopers zelf aan de slag met de Tupperware producten.

Tupperware is vooral bekend van de kunststof kommen, schalen en bakjes.

Land/Plaats van herkomst
Orlando, Florida, U.S.A. Brussels, London, Melbourne, Toronto, Tokyo

Soort object
Schenker - schenkkan - strooier

Onderwerp / Thema
Strooien - schenken - eettafel - keuken

Categorie
Vintage Tupperware

Kleur
Pastelblauw

Auteur(s)
Earl Tupper

Uitgever
Tupperware Brands Corporation

Vervaardiger
Tupperware Plastic Company

Merk
Tupperware

Materiaal
Plastic - polyetheen

Bijzonderheden
Grote uivoering

Tijdperk
Jaren 70

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
14,00 cm

Lengte
17,00 cm

Breedte
12,50 cm

Inhoud
1 liter

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel