Vorige Artikel 28 van 115 Volgende

Serie van vier vintage theeblikken voor Pickwick Thee van Douwe Egberts

Artikelnummer: BT-4139-23
€ 24,95
Voorraad 1 stuk

Serie van vier vintage theeblikken voor Pickwick Thee van Douwe Egberts

  • Vervaardiger: Douwe Egberts
  • Vervaardigingsdatum: 1987 - 1950 / 1995 

Deze set bestaat uit vier theeblikken van Douwe Egberts voor 'Pickwick Thee'

Beschrijving
Geschulpte vierkante rode trommel met schuine hoeken en een rond deksel met een afbeelding van een Chinese man en vrouw voor 50 gram "Pickwick"-thee van Douwe Egberts, Joure.

Geschulpte vierkante groene trommel met schuine hoeken en een rond deksel met een afbeelding van een koets met twee paarden voor 50 gram "Pickwick"-thee van Douwe Egberts, Joure.

Geschulpte vierkante gele trommel met schuine hoeken en een rond deksel met een exotische afbeelding voor 50 gram "Pickwick"-thee van Douwe Egberts, Joure.

  • Vervaardigingsdatum: 1987

Geschulpte vierkante groene trommel met schuine hoeken en een rond deksel. De decoratie van dit blik bestaat uit een groen gemarmerde ondergrond met goudkleurige ornamenten. De afbeeldingen op dit blik bestaan uit de fabrieksnaam en twee maal een voorstelling van een koets en paarden. Tekst in reliëf aan de onderzijde: Douwe Egberts Joure Utrecht Pickwick thee Inhoud 80 gram; 20 theezakjes a 4 gram. 

  • Vervaardigingsdatum: 1950 - 1995

Conditie
Deze set van vier theeblikken verkeert in een nette vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. De deksels zitten vaak erg vast. Foto's maken deel uit van de omschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 11 cm.
  • Lengte: 10 cm.
  • Breedte: 10.0 cm.

Douwe Egberts
In 1753 openen Egbert Douwes en zijn vrouw Akke Thijsses, hun kruidenierswinkel in koloniale waren "De Witte Os". Aan de Midstraat in Joure leggen zij zo de basis voor de merken Douwe Egberts en Pickwick. Koffie, thee en tabak zijn de belangrijkste producten.

Pickwick
In 1937 introduceert Douwe Egberts Pickwick thee.  Er werd gezocht naar een Engelse naam, omdat thee op dat moment nog erg ‘Engels’ aandeed en er een Engelse postkoets afgebeeld werd op de houten kistjes. De vrouw van de toenmalige directeur was erg in de ban van de werken van Dickens. Nadat zij de ‘Pickwick Papers’ las, stelde zij de naam Pickwick voor.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Theebus - theeblik - trommel

Onderwerp / Thema
Pickwick - Douwe Egberts - thee - productverpakking

Decoratie
Chinees - man - vrouw - koets - paarden

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Groen - oranje - geel - rood

Uitgever
Douwe Egberts B.V. Joure

Vervaardiger
Douwe Egberts

Merk
Pickwick

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Losse schroefdeksels

Tijdperk
1987 - 1950 / 1995

Kwaliteit
Goede vintage staat - deksles zitten vaak erg vast

Hoogte
11,00 cm

Lengte
10,00 cm

Breedte
10,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2023 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel