Vorige Artikel 30 van 115 Volgende

Sigarenblik voor "DUET" sigaren van sigarenfabriek Champs Clark N.V.

Artikelnummer: BT-4137-23
€ 22,50
Voorraad 1 stuk

Sigarenblik voor "DUET" sigaren van sigarenfabriek Champs Clark N.V.

  • Vervaardiger: Champs Clark Sigarenfabrieken N.V.
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 1950 - 1960

Beschrijving
Schitterend jaren 50 blik dat door de firma Champs Clark werd gebruikt als productverpakking voor "DUEL" sigaren. Dit blik heeft een geschulpte vorm en is uitgevoerd met een los oversluitdeksel. De decoratie van de blikken doos bestaat uit licht- en donkerblauwe kleuren met gouden details. Het deksel is gedecoreerd met een versiering van hanen en rozen met groen blad.

Aan de onderzijde van het blik de originele sticker met tekst: "DUEL"sigaren á 20 ct. Prijs f 8,- CHAMP CLARK sigarenfabrieken N.V.  Nr. 1542 

Conditie
Dit sigarenblik verkeert in een nette vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 5,5 cm. 
  • Lengte: 21,5 cm. 
  • Breedte: 21,5 cm. 

Sigarenfabriek Champ Clark
In Nieuwe Pekela bevond zich aan de Albatrosstraat 2-3 de sigarenfabriek, Champ Clark & Lugano Sig.fabr. v/h R.H. Koning & Zn. Uit het vroegere personeelsbestand is het Chr. Mannenkoor "Albatros" ontstaan, dat tot op de dag van vandaag nog veel successen boekt. De naam van het mannenkoor is afkomstig van de naam van de fabriek "Albatros". In 1946, na de tweede wereldoorlog, werd gemeentelijk bepaald dat de gemeente die in wijken was verdeeld straatnamen zou krijgen. Besloten werd om aan het gedeelte waaraan sigarenfabriek Albatros lag, de straatnaam Albatrosstraat toe te kennen. Toen het bedrijf van R.H. Koning een N.V. werd, werden de merken "Champ Clark" en "Lugano" gebruikt voor de naam van de N.V. De sigarenfabriek bestaat niet meer, de vroegere directeurswoning is nu een ouderenpension maar de naam Champ Clark is gebleven. 

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Blikkendoos met deksel voor "Duet" sigaren van Champ Clark

Onderwerp / Thema
Champ Clark - Duet - sigaren - productverpakking

Decoratie
Hanen - rozen met blad

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Groen - roze - blauw - rood - oranje - meerkleurig

Uitgever
Champ Clark

Fabrikant
Champs Clark Sigarenfabrieken N.V.

Merk
Champ Clark

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Geschulpt - los oversluitdeksel

Tijdperk
1950 - 1960

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
5,50 cm

Lengte
21,50 cm

Breedte
21,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2023 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel