Vorige Artikel 36 van 115 Volgende

Vintage aardewerk vaas van Scheurich, model 261-22 Decor Alaska

Artikelnummer: AW-4131-22
€ 24,95
Voorraad 1 stuk

Vintage aardewerk vaas van Scheurich, model 261-22 Decor Alaska

  • Vervaardiger: Scheurich Keramik
  • Vervaardigingsdatum: 1970

Beschrijving
Vintage aardewerk West-Germany vaas van het merk Scheurich keramik afkomstig uit het voormalige West-Duitsland. Deze vaas is uitgevoerd in het Alaska decor. Het betreft modelnummer 261-22 in een witte kleurstelling.

Onderop is de vaas voorzien van het modelnummer en de tekst W-Germany.

Scheurich Keramik werd 1928 opgericht door Alois Scheurich en zijn neef Fridolin Greulich als groothandel in glas, porselein en keramiek. In 1938 vestigde Scheurich zich in Kleinheubach. In 1948 begon men met de fabricage van huishoudkeramiek. In 1954 stopte Scheurich met de groothandelsactiviteiten en richtte zich helemaal op het zelf vervaardigen van keramiek.

Conditie
Deze aardewerk vaas verkeert in een nette vintage staat zonder noemenswaardige sporen van gebruik of aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Geen chips, geen breuk. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Data

  • Hoogte: 22 cm
  • Model: 261-22
  • Decor: Alaska

Scheurich maakt altijd gebruik van witte klei. De vazen zijn gesigneerd met ' W.GERMANY ' of ' WEST GERMANY' gevolgd door drie cijfers (die het modelnummer duiden), een streepje en twee cijfers (die de hoogte van de vaas aangeven). 

Scheurich werd 1928 opgericht door Alois Scheurich en zijn neef Fridolin Greulich als groothandel in glas, porselein en keramiek. In 1938 vestigde Scheurich zich in Kleinheubach (70 kilometer ten zuidoosten van Frankfurt am Main). In 1948 begon men met de fabricage van huishoudkeramiek.

In 1954 stopte Scheurich met de groothandelsactiviteiten en richtte zich helemaal op het zelf vervaardigen van keramiek. Aanvankelijk maakten ze vooral bowlschalen en asbakken, maar ze stapten al snel over op vazen en bloempotten. 

Scheurichs hegemonie begon aan het eind van de jaren zestig. Scheurich hield zijn prijzen laag en gecombineerd met in de smaak vallende designs zorgde dat voor een miljoenenomzet. De strategie van Scheurich daarbij was om dezelfde modellen telkens van andere decoraties te voorzien. De ontwerpen werden twee maal per jaar aan de veranderende smaak van het publiek aangepast. 

Land van herkomst
West-Duitsland

Soort object
Vintage vaas van Scheurich Keramik

Onderwerp / Thema
Aardewerk - vaas - West-Duitsland - Scheurich - W.Germany

Decoratie
Alaska motief

Categorie
Vintage aardewerk

Kleur
Wit

Uitgever
Scheurich Keramik

Vervaardiger
Scheurich West-Germany

Merk
Scheurich

Materiaal
Geglazuurd aardewerk

Bijzonderheden
Model 261-22

Tijdperk
1970

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
22,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2023 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel