Vorige Artikel 79 van 446 Volgende

Vintage Brabantia warmhoudplaatje of rechaud, 2-pits met waxinelichthouder. Oranje model met fantasie motief

Artikelnummer: RV-4092-22
€ 14,95
Voorraad 1 stuk

Vintage Brabantia warmhoudplaatje of rechaud, 2-pits met waxinelichthouder. Oranje model met fantasie motief

  • Vervaardiger: Brabantia Home Steel
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 70

Beschrijving
Schotelverwarmers sleten hun leven voornamelijk in de kast. Zelden slechts traden zijn aan het licht om onopvallend hun taak op tafel te verrichten. Tot Brabantia een ándere schotelverwarmer het licht deed zien. Wég was alle fantasieloze fletsheid Want Brabantia bracht de strakke lijn. De fleurige kleur. En bouwde bovendien een slimmigheidje als de automatische dovers in.

Deze twee-pits warmhoudplaat, schotelwarmer of rechaud van Brabantia verkeert in een goede vintage staat en uitgevoerd in oranje met daarop een fantasie-patroon. Te gebruiken met twee waxinelichtjes die zich onder het metalen raster bevinden. Eenvoudig te doven met de hendeltjes aan de voor- en achterzijde.

Mooi en handig voor iedere keuken of interieur. Voor op tafel, in de tuin of op de camping.

Een rechaud is een voorwerp om schotels met spijzen warm te houden. Kenmerkend voor een rechaud is dat het zo gemaakt is dat een pan, bord of schaal boven een warmtebron geplaatst kan worden. De warmtebron is dikwijls voldoende om gerechten warm te houden, om gerechten op te warmen zijn rechauds niet geschikt. Voor huishoudelijk gebruik worden rechauds met waxinelichtjes het vaakst gebruikt. Rechauds worden vaak in Chinese of Indische restaurants gebruikt om rijsttafels op te dienen. Deze blijven dan tijdens het eten warm.

Een andere vorm van een rechaud is het theelicht. Hierbij gaat het dan om een wat kleiner rechaud dat voorzien is van één waxinelichtje, waarop een theepot gezet kan worden. Aan deze gebruikswijze dankt het waxinelichtje dan ook de veelgebruikte bijnaam "theelichtje".

Conditie
Deze twee-pits rechaud of schotelwarmer verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 6,5 cm.
  • Lengte: 19 cm.
  • Breedte: 12 cm.
     


Brabantia is een bedrijf opgericht in het Nederlandse dorp Aalst dat metalen en kunststof huishoudelijke producten vervaardigt. Tegenwoordig bevindt de hoofdzetel zich in Valkenswaard, Noord-Brabant. In Nederland vindt geen productie meer plaats.

Het bedrijf is begonnen in 1919 met 15 werknemers onder de naam Van Elderen & Co. Het was oorspronkelijk een metaalwarenbedrijf dat toeleverde aan de landbouw en de sigarenindustrie: melkzeven, emmers, trechters, gieters en sigarenblikjes.

Bij oprichting in 1919 had het bedrijf de naam "Van Elderen & Co". Na enige tijd is de naam veranderd in "Van Elderen's Metaalwarenfabrieken Brabantia". Vanaf ongeveer 1941 is het eerste gedeelte van de naam weggelaten, en is het alleen nog "Brabantia". "Brabantia" is het Latijnse woord voor Brabant.

Brabantia wordt in 1919 in het Nederlandse plaatsje Aalst opgericht door een groep van 15 mensen. Een familiebedrijf pur sang. Toen en nu. Met een vast geloof in eerlijke producten, gemaakt door mensen met hart voor kwaliteit. Ideeën gericht op duurzaamheid – designed for living.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Twee-pits schotelverwarmer - rechaud

Onderwerp / Thema
Brabantia - warm houden - tafel accessoire

Decoratie
Oranje met fantasie patroon

Categorie
Retro-Vintage - Brabantia

Kleur
Oranje - chroom

Uitgever
Brabantia

Vervaardiger
Brabantia Home Steel

Merk
Brabantia

Materiaal
Blik - metaal - verf - chroom

Bijzonderheden
Geschikt voor twee waxinelichtjes

Tijdperk
Jaren 1970

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
7,00 cm

Lengte
24,00 cm

Breedte
15,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2023 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel