VERKOCHT

Vorige Artikel 121 van 446 Volgende

Vintage rode jaren 70 thermoskan met versiering in ruitjespatroon en met zwarte details

Artikelnummer: PD-4049-22

VERKOCHT


Vintage rode jaren 70 thermoskan met versiering in ruitjespatroon en met zwarte details

  • Vervaardiger: Vermont, Clara Lux
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 70

Beschrijving
Vintage thermoskan in de kleur rood met hoge zwarte voet en een zwart/wit geruit patroon aan de bovenzijde. Deze thermoskan of ook wel thermosfles genoemd heeft een zwarte schroefdop en een witte afsluitdop die ook dienst doet als drinkbeker.

Conditie
Deze thermoskan verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 35 cm. 
  • Diameter: 9 cm.

Thermoskan
Een thermosfles (ook: thermoskan of kortweg thermos) bestaat uit een cilindervormig voorwerp, waarbinnen een tweede fles zit. Tussen de buitenwand en de binnenwand is een luchtledige ruimte, zodat warmteoverdracht via geleiding en convectie onmogelijk is. Verdere warmteoverdracht door straling wordt beperkt door het gebruik van spiegelende oppervlakken. Hierdoor is het mogelijk om zowel warme als koude vloeistoffen lang op dezelfde temperatuur te houden.

Deze flessen bestaan uit een buitenfles van kunststof en een binnenfles van glas. Tegenwoordig bestaan thermosflessen meestal geheel uit metaal, dat wil zeggen de buiten- en binnenfles zijn beide van metaal. Alleen de afsluitende doppen zijn nog van kunststof. 

Land van herkomst
Duitsland

Soort object
Thermoskan - thermosfles - thermos

Onderwerp / Thema
Warme dranken

Categorie
Plastic design

Kleur
Rood - zwart - wit

Uitgever
Vermont

Vervaardiger
CLARA LUX

Merk
CLARA LUX

Materiaal
Plastic - Kunststof

Bijzonderheden
Dop is tevens beker

Tijdperk
Jaren 70

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
35,00 cm

Diameter
9,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2023 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel