VERKOCHT

Vorige Artikel 128 van 446 Volgende

Brabantia oranje huishoudgeldkistje, voor elke dag van de week. Incl. sleuteltje

Artikelnummer: RV-4042-22

VERKOCHT


Brabantia oranje huishoudgeldkistje, voor elke dag van de week. Incl. sleuteltje

  • Vervaardiger: Brabantia Home Steel
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 70

Spaarpot voor elke dag!

Beschrijving
Rechthoekig oranjekleurig blikken huishoudgeldkistje afkomstig uit de jaren 70. Uitgevoerd met afgeronde hoeken en een deksel voorzien van zeven sleuven voor spaargeld. Het betreft hier het zeldzamere model met op het deksel de cijfers 1 tot en met 7. Voor alle dagen van de week!

De cijfers corresponderen met de spaaropeningen en de daaronder liggende rode inlay met vakjes. Op de voorkant is de originele Brabantia sticker nog aanwezig, maar wat belangrijker is; dit spaarblikje is compleet met het bijbehorende sleuteltje. Werkt nog uitstekend.

Conditie
Dit vintage spaarblik van Brabantia verkeert in een goede nette staat met zeer geringe sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen 

  • Lengte: 30 cm. 
  • Hoogte: 6 cm. 
  • Breedte: 9,5 cm. 
     


Brabantia is een bedrijf opgericht in het Nederlandse dorp Aalst dat metalen en kunststof huishoudelijke producten vervaardigt. Tegenwoordig bevindt de hoofdzetel zich in Valkenswaard, Noord-Brabant. In Nederland vindt geen productie meer plaats.

Het bedrijf is begonnen in 1919 met 15 werknemers onder de naam Van Elderen & Co. Het was oorspronkelijk een metaalwarenbedrijf dat toeleverde aan de landbouw en de sigarenindustrie: melkzeven, emmers, trechters, gieters en sigarenblikjes.

Bij oprichting in 1919 had het bedrijf de naam "Van Elderen & Co". Na enige tijd is de naam veranderd in "Van Elderen's Metaalwarenfabrieken Brabantia". Vanaf ongeveer 1941 is het eerste gedeelte van de naam weggelaten, en is het alleen nog "Brabantia". "Brabantia" is het Latijnse woord voor Brabant.

Brabantia wordt in 1919 in het Nederlandse plaatsje Aalst opgericht door een groep van 15 mensen. Een familiebedrijf pur sang. Toen en nu. Met een vast geloof in eerlijke producten, gemaakt door mensen met hart voor kwaliteit. Ideeën gericht op duurzaamheid – designed for living.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Blikken huishoudspaarkistje van Brabantia

Onderwerp / Thema
Brabantia - sparen - spaarpot - sleuteltje - cijfers

Decoratie
De cijfers 1 t/m 7

Categorie
Retro-Vintage - Brabantia

Kleur
Oranje

Vervaardiger
Brabantia Home Steel

Merk
Brabantia

Materiaal
Blik - metaal - verf - plastic

Bijzonderheden
Met plastic inlay - scharnierend oversluitdeksel - slot met sleuteltje

Tijdperk
Jaren 70

Kwaliteit
Goede en nette vintage staat

Hoogte
6,00 cm

Lengte
30,00 cm

Breedte
9,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2023 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel