VERKOCHT

Vorige Artikel 130 van 446 Volgende

Stratego De Luxe van Jumbo (Hausemann & Hotte) uit 1974

Artikelnummer: SP-4040-22

VERKOCHT


Stratego De Luxe van Jumbo (Hausemann & Hotte) uit 1974

  • Vervaardiger: Jumbo
  • Vervaardigingsdatum: 1974

Uitvoering met de speelstukken in zwart en wit

Beschrijving
STRATEGO: een intelligentiespel voor 2 spelers dat niet alleen de 2 spelers, maar ook de toeschouwers vele gezellige en spannende uren zal bezorgen.

Het doel van Stratego is het vaandel der tegenparij te veroveren. hiertoe krijgt iedere speler een leger van 40 speelstukken. Deze stukken moeten strategisch zodanig worden opgesteld, dat aanval en verdeddiging gunstig verlopen. daar de rangorde van het leger zich er zo uitermate toe leent, de stukken een bepaalde waarde te geven, is deze vorm gekozen.

Productiedatum oktober 1974. De binnendoos heeft een rood inlegstuk met velour. De speelzijde van het bord heeft twee vakken met uitleg over de speelstukken. Aan de onderzijde van de doos staat de speluitleg in 8 talen.

Aan het begin van het spel staan twee legers tegenover elkaar; elk bestaand uit 40 stukken in verschillende rangen. De bedoeling is dat de vlag van de tegenstander wordt veroverd of dat de tegenstander niet meer kan bewegen. Stukken mogen hoogstens 5 keer heen en weer bewegen; daarna moet de speler een andere zet doen. De speler die als eerste de vlag van de tegenstander aantikt met een willekeurige rang, heeft gewonnen.

Inhoud:

  • 40 stukken, zwarte leger
  • 40 stukken, witte leger
  • Speelbord
  • Spelregels

Conditie
Dit strategisch spel verkeert in een vintage staat. De vertoont enkele sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen doos

  • Hoogte: 4 cm. 
  • Lengte: 44,5 cm. 
  • Breedte: 23,5 cm. 

Stratego is een op oorlog gebaseerd bordspel dat sinds de Tweede Wereldoorlog in het Nederlands wordt uitgegeven, sinds 1958 door Jumbo.

Aan het begin van het spel staan twee legers tegenover elkaar; elk bestaand uit 40 stukken in verschillende rangen. De bedoeling is dat de vlag van de tegenstander wordt veroverd of dat de tegenstander niet meer kan bewegen. Stukken mogen hoogstens 5 keer heen en weer bewegen; daarna moet de speler een andere zet doen.

Rood begint. Alle stukken mogen per beurt 1 veld horizontaal of verticaal op het bord bewegen. Uitzonderingen zijn de verkenner, die zowel horizontaal als verticaal zo ver mag bewegen als mogelijk, en de vlag en de bommen die niet mogen bewegen. Stukken kunnen niet over elkaar heen springen.

De stukken staan zodanig opgesteld dat de speler aan de andere kant van het bord niet kan zien waar welk stuk van de tegenstander staat. Alleen als een stuk een ander stuk aanvalt – door op hetzelfde vak te stappen – wordt de rang van beide stukken bekendgemaakt. Over het algemeen geldt dat het hoogste stuk wint, en het andere van het bord wordt gehaald. Als beide even hoog zijn, worden beide verwijderd.

Hierop zijn twee uitzonderingen: als de spion, die de laagste in rang is van alle stukken, het hoogste stuk aanvalt (de maarschalk), dan wordt de maarschalk wel verslagen. Valt de maarschalk echter de spion aan, dan verdwijnt de spion van het bord. Een bom wordt alleen weggenomen als hij door een mineur wordt aangevallen.

De bommen en de vlag mogen na plaatsing niet meer verplaatst worden. Een bom wint van elk stuk dat probeert om hem te slaan, met uitzondering van de mineur. De vlag verliest van elke rang en het veroveren ervan is tevens het doel van het spel: de speler die als eerste de vlag van de tegenstander aantikt met een willekeurige rang, heeft gewonnen.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Familiespel - bordspel - gezelschapsspel - Stratego

Onderwerp / Thema
Strategie - legers - rangen - vlag veroveren

Categorie
Vintage spellen

Kleur
Speelstukken in zwart en wit

Aantal spelers
Geschikt voor 2 spelers

Leeftijd
Officiëel vanaf 12 jaar en ouder

Moeilijkheidsgraad
Eenvoudig

Taal van spelregels
Nederlands - Frans - Duits - Engels - Zweeds - Noors - Italiaans

Speelduur
15 minuten tot 45 minuten

Auteur(s)
Jumbo (Hausemann & Hotte)

Uitgever
Hausemann & Hotte

Merk
Jumbo Spellen

Materiaal
Karton - papier - plastic - vilt

Bijzonderheden
Met spelregels in 7 talen

Tijdperk
1974

Kwaliteit
Goede gebruikte vintage staat

Hoogte
4,00 cm

Lengte
44,50 cm

Breedte
23,50 cm

Inhoud
Compleet!

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2023 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel