VERKOCHT

Vorige Artikel 131 van 446 Volgende

Brocante Brabantia Rechaud of schotelverwarmer, Design Patricia van Uden

Artikelnummer: RV-4039-22

VERKOCHT


Brocante Brabantia Rechaud of schotelverwarmer, Design Patricia van Uden

  • Vervaardiger: Brabantia Home Steel
  • Vervaardigingsdatum: 1969

Beschrijving
Rechaud of warmhoudplaatje met het succesvolle flowerpower decor van Patrice van Uden. In 1969 kwam Brabantia voor het eerst met de tijdloze Patrice print, gemaakt door Patrice van Uden. Het is het bekende ontwerp met bruine en fuchsia bloemen op een oranje achtergrond. Het ontwerp werd een regelrecht seventies icoon.

De originele bloemen zijn met de hand uit papier geknipt, waardoor de print zijn unieke, handgemaakte uitstraling kreeg. Patrice is een van de populairste Brabantia prints aller tijden.

Het wereldberoemde Patrice bloemendessin is inmiddels vanwege het 100-jarige bestaan van Brabantia opnieuw uitgebracht in een mooie retro-uitvoering. Het hier aangeboden artikel betreft echter het originele vintage ontwerp uit 1969.

Conditie
Deze Brabantia rechaud verkeert in een originele brocante staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 7 cm. 
  • Lengte: 34 cm.
  • Breedte: 15 cm.

Brabantia is een bedrijf opgericht in het Nederlandse dorp Aalst dat metalen en kunststof huishoudelijke producten vervaardigt. Tegenwoordig bevindt de hoofdzetel zich in Valkenswaard, Noord-Brabant. In Nederland vindt geen productie meer plaats.

Het bedrijf is begonnen in 1919 met 15 werknemers onder de naam Van Elderen & Co. Het was oorspronkelijk een metaalwarenbedrijf dat toeleverde aan de landbouw en de sigarenindustrie: melkzeven, emmers, trechters, gieters en sigarenblikjes.

Bij oprichting in 1919 had het bedrijf de naam "Van Elderen & Co". Na enige tijd is de naam veranderd in "Van Elderen's Metaalwarenfabrieken Brabantia". Vanaf ongeveer 1941 is het eerste gedeelte van de naam weggelaten, en is het alleen nog "Brabantia". "Brabantia" is het Latijnse woord voor Brabant.

Brabantia wordt in 1919 in het Nederlandse plaatsje Aalst opgericht door een groep van 15 mensen. Een familiebedrijf pur sang. Toen en nu. Met een vast geloof in eerlijke producten, gemaakt door mensen met hart voor kwaliteit. Ideeën gericht op duurzaamheid – designed for living.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Rechaud - schotelwarmer

Onderwerp / Thema
Brabantia - Patrice - Bloemendecor - design - Patrice van Uden

Decoratie
Patrice patroon

Categorie
Retro-Vintage - Brabantia

Kleur
Oranje - cyclaam - bruin - chroom

Uitgever
Brabantia

Vervaardiger
Brabantia Home Steel

Ontwerper
Patrice van Uden

Merk
Brabantia

Materiaal
Blik - metaal - verf - chrome

Bijzonderheden
Geschikt voor twee waxinelichtjes

Tijdperk
1969

Kwaliteit
Brocante met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
7,00 cm

Lengte
34,00 cm

Breedte
15,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2023 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel