VERKOCHT

Vorige Artikel 137 van 440 Volgende

Oranje met blauwe blikken doos voor Crackers van Wasa met afbeelding van haan, bij, zonnebloem, graan en fruit

Artikelnummer: BT-4027-22

VERKOCHT


Oranje met blauwe blikken doos voor Crackers van Wasa met afbeelding van haan, bij, zonnebloem, graan en fruit

  • Vervaardiger: Thomassen & Drijver Verblifa
  • Vervaardigingsdatum: 1985 - 1999

Bewaarblik voor crackers van Wasa

Beschrijving
Rechthoekig blik met geschulpte hoeken en uitgevoerd met hoog los oversluitdeksel, brede rand. De decoratie van dit zonnige blik bestaat uit diverse zomerse afbeeldingen. Het deksel is versierd met een helderblauwe lucht met zon, kiwi en druiventros.

Op de zijkanten van het diverse afbeeldingen. Op de korte kanten een sinaasappel en een kopje koffie. Op de voorzijde een bij, korenhalm, vork, boerenbont bord en zonnebloem. Op de achterzijde een krant, haan, zwaluw, toonladder en korenakker.

Goudkleurige binnenkant.

Conditie
Dit blik van WASA verkeert in een gebruikte vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Meesst in het oog springend is een beschadiging aan de voorzijde, ter hoogte van de haan. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 12,5 cm. 
  • Lengte: 19 cm. 
  • Breedte: 8 cm. 

WASA
Het Zweedse bedrijf Wasabröd is de grootste producent ter wereld van knapperig brood in Scandinavische stijl (Zweeds: knäckebröd) Het bedrijf Wasabröd bestaat sinds 1919.

Wasa is sinds 1919 de grootste knäckebröd bakker wereldwijd. De producten worden verkocht in 40 verschillende landen van Scandinavië tot de Verenigde Staten van Amerika. In 1999 werd Wasa een onderdeel van de Barilla Groep, samen met vele andere bakkerij merken zoals Mulino Bianco, Harry’s en Pavesi.

De Wasa bakkerijen zijn gelegen in Filipstad Zweden en in Celle Duitsland. Vanuit deze twee locaties worden knäckebröd en andere producten voor een groot aantal landen over de hele wereld gebakken. 

De grootste markten voor het merk Wasa buiten Zweden zijn de andere Scandinavische landen en Duitsland, op de voet gevolgd door Polen, Nederland, Frankrijk en de Verenigde Staten van Amerika. 


Het merk Wasa was oorspronkelijk dat van een bepaald product, Vasaknäcke, met een afbeelding van koning Gustavus Vasa . Het bedrijf heeft zowel een koninklijke kroon als de eigenaardige heraldische lading, het gewaad (Zweeds: vaas), dat naam gaf aan de Vasa-dynastie, gebruikt in zijn marketing. (Het gebruik van de letter W in plaats van V is een archaïsme in het Zweeds; het is niet ongewoon in marketing, maar heeft geen invloed op de uitspraak.)

Wasabröd produceert een breed scala aan knapperige broden. Het originele knapperige brood is gemaakt van rogge, maar hun verschillende producten omvatten sesam, tarwe en andere granen. Net als matzo staat Wasa bekend om zijn lange levensduur.

Het bedrijf heeft de status van hofleverancier bij het Koninklijk Hof van Zweden.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Wasa opbergblik voor crackers

Onderwerp / Thema
Bewaren - opbergen - crackers - keuken

Decoratie
Bij - Graan - Vork - bord - zonnebloem - kiwi - druiven - Sinaasappel - koffie zwaluw - haan - krant - jus d' orange

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Blauw - oranje - geel - groen - meerkleurig

Uitgever
Wasabröd

Vervaardiger
Wasabröd - Thomassen & Drijver Verblifa

Merk
WASA

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel met hoge rand

Tijdperk
1985 - 1999

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
12,50 cm

Lengte
19,00 cm

Breedte
8,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2023 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel