Vorige Artikel 137 van 439 Volgende

Brocante Douwe Egberts blikken waardepunten doosje

Artikelnummer: BT-4026-22
€ 6,95
Voorraad 1 stuk

Brocante Douwe Egberts blikken waardepunten doosje

  • Vervaardiger: Douwe Egberts BV Joure
  • Vervaardigingsdatum: 1989

Beschrijving
Mooi brocante Douwe Egberts blikken waardepuntendoosje van Douwe Egberts met zwart-/rood-/goudkleurig art-deco motief. Op de voorzijde staat de tekst: 'Puntendoosje en waardepuntendoosje. Dit blik is een heruitgave van trommel uit de jaren 30.

Een mooie aanwinst voor de verzamelaar van brocante blikken of Douwe Egberts in het bijzonder.

Conditie
Dit blik verkeert in een brocante staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving. 

Formaat

  • Hoogte: ca. 8 cm.
  • Diepte: ca. 8 cm.
  • Breedte: ca. 12 cm.

Douwe Egberts (of DE) is een Nederlandse onderneming die koffie, thee en andere levensmiddelen verwerkt en verhandelt. Het bedrijf werd opgericht in 1753.

Douwe Egberts is ontstaan toen Egbert Douwes en zijn vrouw Akke Thysses van zijn geboortedorp Idskenhuizen naar het nabijgelegen Joure verhuisden om daar op 11 maart 1753 een "winkel in koloniale waren" te beginnen. Douwes en zijn vrouw verkochten artikelen die 'tot de genoegens van het dagelijks leven behoren', waaronder ook kruidenierswaren, chocolade en zuidvruchten.

In 1780 werd het bedrijf overgedragen aan zoon Douwe Egberts (1755-1806) - wiens naam het bedrijf nog steeds draagt - en diens vrouw Ymke Jacobs Visser. D.E. hield zich bezig met de bewerking en het meleren van koffie, thee en tabak.

Onder leiding van zoon Douwe Egberts werd het bedrijf uitgebreid buiten de stadsgrenzen van Joure. Daarmee werd hij niet alleen de naamgever, maar ook de grondlegger van de expansie van het bedrijf. Na het overlijden van Egberts in 1806 werd het bedrijf voortgezet door zijn tweede vrouw Lysbeth Mintjes.

Douwe Egberts is verantwoordelijk voor het aanplanten van de Haulsterbossen.

Na de Tweede Wereldoorlog begon het bedrijf aan de internationale expansie door vestigingen te openen in Frankrijk, Spanje en Denemarken, en vanaf 1948 ook in België. 

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Koffieblik - waardepuntenblik

Onderwerp / Thema
Koffie - waardepunten - Douwe Egberts

Decoratie
Koffieschenkster

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Rood - zwart - goud

Uitgever
Douwe Egberts B.V. Joure

Vervaardiger
Douwe Egberts

Merk
Douwe Egberts

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Scharnierende oversluitdeksel

Tijdperk
1989

Kwaliteit
Brocante met sporen van gebruik

Hoogte
8,00 cm

Lengte
12,00 cm

Breedte
8,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2023 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel