VERKOCHT

Vorige Artikel 142 van 440 Volgende

Vintage oranje Brabantia huishoudgeldkistje of spaarpot voorzien van sleuteltje

Artikelnummer: RV-4021-22

VERKOCHT


Vintage oranje Brabantia huishoudgeldkistje of spaarpot voorzien van sleuteltje

  • Vervaardiger: Brabantia Home Steel
  • Vervaardigingsdatum: 1965 - 1975

Het originele sleuteltje is nog aanwezig!

Beschrijving
Rechtstreeks uit de jaren 60/70! Een schitterend huishoudgeldkistje of spaarkistje in de kleur oranje. Met opschrift in witte sierletters en gemaakt door Brabantia. Dit kistje is voorzien van tekst; "kleding, gas-licht, brandstof, huishoud.art., verzekering, vakantie en diversen". In de zeven spaar openingen kunnen verschillende muntwaardes worden geworpen. Donkerrode kunststof inlay.

Vroeger het absolute cadeau voor elke trouwpartij. 

In de jaren 60 was het allemaal nog heel algemeen. De mannen zijn kostwinner en getrouwde vrouwen horen thuis. De salarissen worden iedere zaterdag, als de werkweek er op zit, uitbetaald en keurig uitgeteld in een loonzakje. En om met je  weekloon ook grotere kosten te kunnen dekken moet er worden gespaard. Het spaarkistje is daar uitermate  geschikt voor.

Conditie
Deze Brabantia spaarpot verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage.  Foto's maken deel uit van beschrijving.

Afmetingen

  • Lengte: 30 cm. 
  • Hoogte: 6 cm. 
  • Breedte: 9,5 cm.

Brabantia is een bedrijf opgericht in het Nederlandse dorp Aalst dat metalen en kunststof huishoudelijke producten vervaardigt. Tegenwoordig bevindt de hoofdzetel zich in Valkenswaard, Noord-Brabant. In Nederland vindt geen productie meer plaats.

Het bedrijf is begonnen in 1919 met 15 werknemers onder de naam Van Elderen & Co. Het was oorspronkelijk een metaalwarenbedrijf dat toeleverde aan de landbouw en de sigarenindustrie: melkzeven, emmers, trechters, gieters en sigarenblikjes.

Bij oprichting in 1919 had het bedrijf de naam "Van Elderen & Co". Na enige tijd is de naam veranderd in "Van Elderen's Metaalwarenfabrieken Brabantia". Vanaf ongeveer 1941 is het eerste gedeelte van de naam weggelaten, en is het alleen nog "Brabantia". "Brabantia" is het Latijnse woord voor Brabant.

Brabantia wordt in 1919 in het Nederlandse plaatsje Aalst opgericht door een groep van 15 mensen. Een familiebedrijf pur sang. Toen en nu. Met een vast geloof in eerlijke producten, gemaakt door mensen met hart voor kwaliteit. Ideeën gericht op duurzaamheid – designed for living.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Huishoud-spaarkistje van Brabantia

Onderwerp / Thema
Spaarpot - houder - geldkistje - huishouding - slot - sleuteltje

Decoratie
Witte sierletters

Categorie
Retro-Vintage - Brabantia

Kleur
Oranje - wit

Vervaardiger
Brabantia Home Steel

Merk
Brabantia

Materiaal
Blik - metaal - verf - kunststof

Bijzonderheden
Met sleuteltje en kunststof inlay

Tijdperk
1965 - 1975

Kwaliteit
Erg nette vintage staat

Hoogte
6,00 cm

Lengte
30,00 cm

Breedte
9,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2023 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel